Home » Geen categorie » ‘Tennisgoeroe’ Murray voorspelde succes Garcia al in 2011

‘Tennisgoeroe’ Murray voorspelde succes Garcia al in 2011

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De afgelopen twee weken zagen we Caroline Garcia (WTA-9) twee toernooien op rij winnen. Andy Murray (ATP-3) zag haar potentieel al in op Roland Garros van 2011.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Flashback naar 2011: Caroline Garcia, een 17-jarige Française en het nummer 188 op de wereldranglijst, moest het opnemen tegen Maria Sharapova, toen het nummer één van de wereld. Er werd niet veel verwacht van deze ontmoeting, maar Garcia deed de harten van de Fransen sneller slaan wanneer ze op een set en 4-1 voorsprong kwam. De ervaring en het talent van de Russische sleurden haar door de wedstrijd en ze overleefde deze zware test.

Deze wedstrijd was Andy Murray niet ontgaan. Hij was erg onder de indruk van de prestatie van Garcia en tweette het volgende:

In 2016 won ze het dubbeltoernooi van Roland Garros en schopte ze het tot de tweede plaats in de wereldranglijst van het dubbel. De afgelopen twee weken won ze de WTA-toernooien in Wuhan en Peking, haar vierde en vijfde WTA-toernooi in haar carrière. Dit leverde haar voor het eerst een plaats in de top tien op. Ze is (nog) niet de nummer één van de wereld, maar ze leverde alvast haar visitekaartje voor de toekomst af. Benieuwd of Murray gelijk zal krijgen.

 

koen

koen

MEER NIEUWS

Andrey Rublev - © Barcelona Open Banc Sabadell

Rusland wint derde Davis Cup

Rusland heeft voor de derde keer in de geschiedenis de Davis Cup gewonnen. Daniil Medvedev (ATP-2) en Andrey Rublev (ATP-5) klaarden de klus in de finale tegen Kroatië.

LEES MEER