Home » Optima Open » Tennislegendes zorgen voor spektakelrijke derde dag op Optima Open

Tennislegendes zorgen voor spektakelrijke derde dag op Optima Open

Tennislegendes zorgen voor spektakelrijke derde dag op Optima Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op de derde dag van de Optima Open (ATP Champions Tour) in Knokke-Heist stond het spektakel meer dan eens centraal. Vooral toen Kim Clijsters haar opwachting maakte, ging het massaal opgekomen publiek helemaal uit zijn dak.

De namiddag trok zich op gang met twee overbodige enkelspelen. Vrijdag plaatsten Xavier Malisse en de Fransman Fabrice Santoro zich namelijk al voor de finale van de Belgische manche van de ATP Champions Tour. Toch zorgden de Kroaat Goran Ivanisevic en de Australiër Pat Cash meteen voor de nodige animo. Toen gastvrouw Dominique Monami Ivanisevic na afloop van de wedstrijd, die met twee keer 6-4 in het voordeel van de Kroaat beslecht werd, wees op het feit dat hij de Optima Open niet voor een derde keer op rij zou winnen, maakte die een ludiek wegwerpgebaar. “Het maakt mij niet uit of ik de finale speel of niet. Ik heb mij goed geamuseerd en dat is het belangrijkste”, klonk het. “De Optima Open is en blijft een fantastisch toernooi en hoewel de weergoden ons dit jaar niet zo gunstig gezind zijn, was het publiek opnieuw fantastisch.” Ivanisevic, die sinds kort zijn landgenoot Marin Cilic (ATP-19) onder zijn hoede heeft, richt zich nu volop op de US Open. “Ik heb grote verwachtingen van Marin in New York”, gaf hij nog mee.

In de tweede enkelpartij van de dag zorgden de Fransman Henri Leconte en de Brit Greg Rusedski voor de nodige hilariteit. Vooral moppentapper Leconte bracht het aanwezige publiek helemaal in de stemming met zijn typische grappen. Zelfs toen de Brit met 7-5 en 6-3 met de wedstrijd aan de haal ging, verloor de Fransman zijn glimlach niet. “Ik heb mij, net zoals de voorbije jaren, geweldig geamuseerd”, vertelde hij oprecht. “De Optima Open is van heel wat spelers het favoriete luik van de ATP Champions Tour en het toernooi blijft maar groeien.” Dat het publiek vooral voor hem naar Knokke-Heist zou afzakken, deed Leconte af als absolute onzin. “Alle spelers dragen op hun manier hun steentje bij”, weet hij.

Clijsters-gekte

Dat Kim Clijsters, twee jaar na haar tennispensioen, nog steeds razend populair is bij het Belgische publiek viel meteen op toen zij het terrein betrad voor een afsluitende dubbel tussen haar en Mansour Bahrami uit Iran en de Amerikaanse tandem John McEnroe en Monica Seles. Toen Seles het eerst punt verspeelde door de bal in het net te slaan, zette McEnroe meteen de toon door zijn racket keihard tegen de grond te keilen. Het publiek wist de show van de opvliegende Amerikaan wel te appreciëren, maar was ook danig onder de indruk van de tenniskunstjes van Bahrami. De Iraniër had op een haar na verstek moeten geven voor de demonstratiedubbel nadat hij zich donderdag op training geblesseerd had aan zijn rechterbeen. Stevig ingetaped durfde hij het echter toch aan om het terrein op te komen.

Het lag in de lijn der verwachting dat team Clijsters aan het langste eind zou trekken, maar met een 9-7 eindscore op het bord, had het publiek meer dan waar voor zijn geld gekregen. “Ik had al veel goede dingen over de Optima Open gehoord en ben dus héél blij dat ik dit jaar gevraagd werd om mee te spelen”, liet Clijsters na afloop optekenen. Even later mocht de gewezen tenniskampioene zich opmaken om een horde aan handtekeningen- en fotojagers te trotseren, maar even goedlachs als altijd, nam ze haar tijd voor iedere fan.

Morgen wordt er, naast de finale tussen Malisse en Santoro, opnieuw gedubbeld. Clijsters zal dan een duo vormen met McEnroe en Seles krijgt Bahrami naast zich.

[alert type=”info” title=”Fotoverslag dag 3″]Hou onze Pinterest pagina in de gaten voor exclusieve foto’s van de derde dag van de Optima Open.[/alert]

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws