Home » Davis Cup » Tennisplaza België ontmoet McEnroe en We Are Tennis Fan Academy-supporters

Tennisplaza België ontmoet McEnroe en We Are Tennis Fan Academy-supporters

Tennisplaza België ontmoet McEnroe en We Are Tennis Fan Academy-supporters

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Wie het Davis Cup-duel tussen België en Argentinië heeft gevolgd, kon er niet naast kijken: de meute dolenthousiaste Belgische fans die de Belgische gladiatoren door elk moeilijk moment sleepten. Die fans waren studenten van de We Are Tennis Fan Academy die werden opgeleid door John McEnroe. Tennisplaza België wou weten hoe het precies zat met die We Are Tennis Fan Academy en zocht het uit.

https://www.youtube.com/watch?v=l4th_X4o7nY

We Are Tennis Fan Academy - © Philippe Buissin/ IMAGELLAN
We Are Tennis Fan Academy – © Philippe Buissin/ IMAGELLAN

“Because you were born to support tennis”, oftewel omdat je geboren bent om te supporteren voor tennis, dat is de reden waarom niemand minder dan John McEnroe ervoor koos om samen met BNP Paribas Fortis de We Are Tennis Fan Academy op te richten. In een intensieve bootcamp worden gewone tennisfans opgeleid om echte diehard supporters te worden die hun team naar de overwinning schreeuwen. Ook in België is de We Are Tennis Fan Academy ondertussen neergestreken. Op basis van een grondige screening werd een select clubje supporters uitgekozen die door McEnroe himself werden opgeleid voor het afgelopen Davis Cup-duel tussen België en Argentinië.

We Are Tennis Fan Academy - © Philippe Buissin/ IMAGELLAN
We Are Tennis Fan Academy – © Philippe Buissin/ IMAGELLAN

En zo’n opleiding is niet niks. Enkel zij die al een grote fan zijn en die dat ook laten zien worden toegelaten op de prestigieuze school. Voor deze belangrijke selectie deed de academie onder andere beroep op Tennisplaza België. De uitverkorenen mochten zich daarna voorbereiden op een unieke ervaring waarin ze vier dagen keihard gingen afzien. Op de eerste dag was er een bootcamp waarop je volledig gedrild werd. Wie denkt dat supporteren enkel maar wat roepen was, zit er flink naast. Studenten werden fysiek, mentaal én vocaal op de proef gesteld. Zo stonden er tijdens de eerste dag lessen instrumentbeheersing, stemtraining, lopen en pompen op het programma.

Die voorbereidingen waren ook nodig voor wat er volgde. Vanaf de tweede dag werden de studenten namelijk al meteen in het veld gegooid. Nadat de laatste lessen werden afgerond, ging de tocht naar het tennisplein waar de échte uitdaging wachtte: je land naar de overwinning schreeuwen. Onder goedkeurend oog van een drilmeester schreeuwden de We Are Tennis Fan Academy-leerlingen de longen uit hun lijf en pasten ze hun nieuwe supporterskennis meteen toe in de praktijk.

Of het werkte? Niet enkel McEnroe zag dat het goed was, maar ook alle andere aanwezige supporters ondervonden wat een wervelende sfeer er gecreëerd werd. Zelfs de spelers waren onder de indruk van de prestaties van hun fanleger en gaven meermaals te kennen dat het net zij waren die hen op de moeilijke momenten er doorheen sleepten. Mede daardoor konden alle net afgestudeerden fans op het einde van het weekend een feestje bouwen om de overwinning te vieren.

Nog niet overtuigd? Bekijk dan hieronder de aftermovie. Kippenvel gegarandeerd!

[alert type=”info” title=”Zelf supporteren?”]Wil je zelf ook eens een opleiding supporteren volgen aan de We Are Tennis Fan Academy? Hou dan hun website in de gaten voor nieuwe fan-oproepen.[/alert]

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws