Home » Nieuws » Tennisplaza gaat officieel in zee met Stino Freestyle: “Willen tennis trick shots next level brengen”

Tennisplaza gaat officieel in zee met Stino Freestyle: “Willen tennis trick shots next level brengen”

Tennisplaza gaat officieel in zee met Stino Freestyle: “Willen tennis trick shots next level brengen”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Tennisplaza wordt één van de hoofdsponsors van Stijn Van Doninck aka ‘Stino Freestyle’, de Belgische beloftevolle tennis trick shot freestyler.

Als ‘Freestyle Stijn’ demonstreerde Stijn zijn tennis trick shots al eerder op Tennisplaza. Een item dat aansloeg bij het grote publiek en in oktober vorig jaar zelfs resulteerde in een act op de European Open in Antwerpen (ATP 250).

Met een officieel partnerschap willen Tennisplaza en de jonge tennisser, die afgelopen week 18 werd, hun samenwerking verder uitbreiden en professionaliseren.

“Ik ben heel blij en trots met deze nieuwe samenwerking”, vertelt Stijn. “Dat een platform als Tennisplaza in mij gelooft en mij wil steunen om mijn passie next level te brengen, geeft dat echt een boost.”

“Toen ik Stijn voor het eerst ontmoette, was ik meteen gecharmeerd door zijn jeugdig enthousiasme en onuitputtelijke drive”, vertelt Christophe Moons, hoofdredacteur van Tennisplaza. “Stijn ademt tennis als speler, trainer, ballenjongen én scheids. Zijn aanleg voor het freestylen en de passie die hij uitstraalt om zijn tricks telkens opnieuw naar een hoger niveau te tillen, werken inspirerend. ‘Stino Freestyle’ is een honderd procent feel good-project, helemaal in de lijn van waar we met Tennisplaza voor staan: tennis laten inspireren en verbinden.”

(lees verder onder de video)

Stijn’s verhaal

Stijn ontdekte freestyle tennis letterlijk op het tennisveld, toen hij als 13-jarige door zijn trainer werd uitgedaagd om op het kader van zijn racket te jongleren: “Ik was meteen getriggerd en probeerde mijn persoonlijk record elke week te verbeteren, tot ik op een dag… meer ballen haalde dan mijn coach!”

Stino Freestyle meets Stefan Bojic

In 2020 neemt Stijn deel aan een freestyle wedstrijd van de European Open, het toernooi waar hij sinds 2021 ook als ballenjongen aan de slag is. Hij wordt nipt tweede.

In 2021 wordt hij, ook al op het toernooi van Antwerpen, tijdens een improvisatieronde uitgedaagd door zijn grote idool Stefan Bojic om enkele tricks te performen op het centre court van de Lotto Arena. Bojic is een 33-jarige Serviër die wordt gezien als een pionier in het tennis freestylen.

(lees verder onder de video)

Ontdek en volg Stino Freestyle online

Neem alvast een kijkje op www.stinofreestyle.be om Stijn’s inspirerende verhaal te ontdekken en volg Stino Freestyle op Instagram, Facebook, YouTube en TikTok.

Stijn Van Doninck aka 'Stino Freestyle' en Christophe Moons van Tennisplaza - © Tennisplaza
Stijn Van Doninck aka ‘Stino Freestyle’ en Christophe Moons van Tennisplaza – © Tennisplaza

Tennisplaza

Tennisplaza

Meer nieuws