Home » Break » Tennisplaza in Dubai – Dag 1: Loting met Kvitova, Wozniacki en Bouchard

Tennisplaza in Dubai – Dag 1: Loting met Kvitova, Wozniacki en Bouchard

Tennisplaza in Dubai – Dag 1: Loting met Kvitova, Wozniacki en Bouchard

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Tennisplaza tekent present op het WTA- én ATP-toernooi van Dubai dit jaar (Verenigde Arabische Emiraten, Premier en ATP 500). Collega Christophe Moons volgt er twee weken exclusief voor jou nauwgezet het wel en wee van de aanwezige wereldtoppers. Deze week: WTA Dubai.

Hoewel de Dubai Duty Free Tennis Championships 2019 nog niet officieel van start zijn gegaan, was in en rond het Dubai Duty Free Stadium vandaag al heel wat verloop. Logisch wel: de kwalificaties (met klinkende namen als Sabine Lisicki (WTA-271), Stefanie Voegele (WTA-84) en Monica Niculescu (WTA-106 – ze verloren alle drie)) draaien op volle toeren en de loting vond plaats.

Ik waande me even op een Grand Slam. De zaal waar de loting plaatsvond zat tjokvol emiraten (de autochtone inwoners van de Verenigde Arabische Emiraten), partners, sponsors en uiteraard ook met mensen van mijn slag… media dus. Nu ja, een Premier 5 is uiteraard geen klein bier. En zodoende was het dan ook compleet normaal dat men me plots drie absolute wereldtoppers onder de neus schoof, zijnde Petra Kvitova (WTA-2), Caroline Wozniacki (WTA-10) en Eugenie Bouchard (WTA-80).

Bouchard nam in 2014 al een keer deel aan het toernooi, maar redde het toen niet in de laatste kwalificatieronde. Omdat ze haar vorm opnieuw te pakken lijkt te hebben, vonden de organisatoren dat ze dit jaar een wildcard voor de hoofdtabel verdiende. Ook Sara Errani (WTA-123) en Samantha Stosur (WTA-73) kregen een vrijgeleide voor het toernooi. Uit respect, uiteraard. Een soort van lifetime achievement award in de vorm van een toegangsticket? Ach, leuk dat we hen nog eens aan het werk kunnen zien.

Liefde voor Dubai

Wat bleek even later? Kvitova, Wozniacki en Bouchard delen niet alleen een passie voor het tennis, maar ook voor Dubai. “Vorige keer heb ik niets van Dubai gezien, daar wil ik dit keer verandering in brengen. Vanavond breng ik alvast een bezoekje aan de Burj Khalifa”, onthulde Bouchard als haar eerste doel op dit toernooi. De Burj wat? Je weet wel, de momenteel nog steeds hoogste toren ter wereld, 828 meter hoog alstublieft. Ongetwijfeld meer hierover binnenkort op Instagram.

Kvitova is op haar beurt voornamelijk uit op revanche na haar verloren Australian Open-finale. “Ik voel me opnieuw goed in m’n vel. De herinnering van Kerstmis 2016 (toen bij de Tsjechische thuis werd ingebroken en ze verwond werd met een mes) is nog niet helemaal uitgewist, maar daar probeer ik nu niet aan te denken.”

Mertens

Onze landgenote Elise Mertens (WTA-21) was niet op de loting aanwezig, maar ze vertelde me hiervoor een gegronde reden te hebben. ‘t Is oké. Bij deze: Elise, je neemt het in je eerste ronde op tegen een kwalificatiespeelster.

In de watten leggen

Salah Tahlak - © Christophe Moons (Largus Media)
Salah Tahlak – © Christophe Moons (Largus Media)
Na afloop van de loting sprak ik nog met toernooidirecteur Salah Tahlak. Los van het feit dat ik het een fantastische eer vond met een echte emiraat te kunnen/mogen/moeten (schrap zelf maar wat volgens jou niet past) praten, was ik vooral onder de indruk van zijn titel: Executive Vice President, Corporate Services and Dubai Duty Free Tennis Championships Tournament Director. En daar stond ik met mijn mond vol tanden. “Wow”, dacht ik dan.

Wat het toernooi van Dubai zo uniek maakt, vroeg ik hem. “Onze prioriteit is het in de watten leggen van onze speelsters en spelers. Bij ons krijgen ze meer dan op andere toernooien, want wij vinden dat ze dat verdienen. Om maar één voorbeeld te geven: willen ze familie of vrienden uitnodigen? Ze hoeven het ons maar te vragen en wij zorgen voor badges à volonté.”

Tahlak is er van overtuigd dat het publiek en masse zal toestromen de komende twee weken. “Een tabel als deze hebben we nog nooit gehad bij de vrouwen. De mensen zullen massaal afzakken naar het stadion.”

Vlog 1: Christophe maakt kennis met de Dubai Duty Free Tennis Championships

Fotospecial: Loting met Kvitova, Wozniacki en Bouchard

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws