Home » Break » Tennisplaza in Dubai – Dag 10: Alle ogen op Federer

Tennisplaza in Dubai – Dag 10: Alle ogen op Federer

Tennisplaza in Dubai – Dag 10: Alle ogen op Federer

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Na een dag pauze is het aan de mannen om zich te laten gelden op het ATP-toernooi van Dubai (Verenigde Arabische Emiraten, ATP 500). Tennisplaza-collega Christophe tekent ook deze week present en keek vandaag vooral uit naar het duel tussen Roger Federer (ATP-7) en Philipp Kohlschreiber (ATP-31).

Federer en Kohlschreiber vormen het levende bewijs dat tennissers alsmaar langer meegaan op het circuit: 72 lentes tellen beide mannen samen en nog steeds zijn de twee te duchten tegenstanders. In dit geval dan wel in één richting, want in hun voorbije dertien (13!) ontmoetingen trok Federer altijd aan het langste eind.

Ook andere statistieken spraken vooraf niet in het voordeel van de Duitser. Federer verloor in zijn carrière maar één keer in de eerste ronde van een ATP 500, van Andy Murray (ATP-220).

De Zwitser zakte de voorbije jaren niet af naar het toernooi van Dubai, maar is nu super gemotiveerd om er zijn achtste kroon te winnen. “De loting is niet makkelijk en ik heb de voorbije weken niet veel gespeeld”, verklaarde de kampioen naar aanloop van de wedstrijd. Maar… “Het geeft vertrouwen te weten dat ik goed kan presteren in Dubai, al heb ik gemerkt dat de ondergrond trager is geworden tegenover vroeger.”

Geweldig populair

Hoewel er meer tickets dan ooit tevoren werden verkocht voor het vrouwentoernooi afgelopen week (30 000 in totaal), merk je op momenten als deze dat het mannentennis toch nog steeds een pak meer interesse opwekt. Vooral Federer is en blijft geweldig populair. De Zwitser kon voor zijn wedstrijd vandaag op meer toeschouwers rekenen dan de vrouwenfinale afgelopen zaterdag. En ja, het moet gezegd: ik kreeg een beetje medelijden met Kohlschreiber. Wat gaat er door je heen als zowat iedereen voor je opponent supportert en continu zijn naam scandeert?

Federer zelf had iets minder compassie met de Duitser, al maakte die hem het wel knap lastig in de tweede set: 6-4, 3-6, 6-1. “Het was lastig spelen want er was veel wind en Philipp maakte het me niet gemakkelijk, maar ik ben erg blij dat ik in de tweede ronde sta. Voor mij is het nu vooral wennen en in het juiste ritme komen”, reageerde de Zwitser na afloop bij Tennisplaza.

Als Federer de titel pakt in Dubai, is dat de honderdste trofee uit zijn carrière.

Voor meer uitslagen kan je hier terecht. Morgen staat er een andere klepper op het programma, dan neemt derde reekshoofd Marin Cilic (ATP-10) het op tegen man in vorm Gaël Monfils (ATP-23).

Vlog 5: Eitje voor Federer

Fotospecial: Alle ogen op Federer

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws