Home » Break » Tennisplaza in Dubai – Dag 11: Nishikori gaat hoog, hoger, hoogst

Tennisplaza in Dubai – Dag 11: Nishikori gaat hoog, hoger, hoogst

Tennisplaza in Dubai – Dag 11: Nishikori gaat hoog, hoger, hoogst

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Is Kei Nishikori (ATP-6) de favoriet voor de eindoverwinning op het ATP-toernooi van Dubai (Verenigde Arabische Emiraten, ATP 500)? Tennisplaza-collega Christophe vindt alvast van wel en trok met hem naar The Flying Cup, 40 meter boven de grond.

Nishikori kende een geweldige seizoensstart. De Japanner won het toernooi van Brisbane (Australië, ATP 250), schopte het tot de kwartfinale op de Australian Open en verloor in Rotterdam (Nederland, ATP 500) pas in de halve finale. Ik schat hem dus erg hoog in en acht zijn kansen erg groot hier in Dubai (ik geef ‘m zelfs meer kans op de titel dan Roger Federer (ATP-7)). Nishikori is ook nog steeds eerste reekshoofd, dus waarom ook niet, denk ik dan?

Met Benoit Paire (ATP-65) kreeg Nishikori alvast geen cadeau tegenover zich in de eerste ronde. De Japanner doorstond de test echter met glans: 6-4 en 6-3.

“Het is nooit gemakkelijk tegen Benoit”, liet hij na de wedstrijd optekenen. “Hij heeft een fantastische opslag en backhand, maar ik denk dat ik vandaag met iets meer vertrouwen dan hij speelde. Het was een goede wedstrijd.”

Geen hoogtevrees

Voor zijn wedstrijd nam Nishikori de tijd om voor het eerst een stapje in Dubai te zetten. Het is zijn eerste deelname aan het toernooi hier en hij vertrouwde me toe dat hij dolgraag de Burj Khalifa eens zou bezoeken.

Helaas, het werd The Flying Cup in Jumeirah Beach Residence (JBR). Misschien geen 800 meter hoog, maar toch geen aanrader voor mensen met hoogtevrees. Nishikori nam samen met zijn coach plaats in de Cup en kreeg een prachtig panoramisch zicht gepresenteerd. “Ik heb niet snel last van hoogtevrees, al hangt het er wel vanaf hoe hoog het precies is”, grapte de Japanner vanop 40 meter hoogte. “Ik hou enorm van deze stad. Alles is hier zo mooi en de wolkenkrabbers zijn super creatief gebouwd.”

ATP Tennis Emirates Coaching Clinic

Zestig kinderen tussen 8 en 16 jaar oud kregen vandaag de kans een balletje te slaan met trainers van Tennis Emirates en professionals Nikoloz Basilashvili (ATP-19) en Marton Fucsovics (ATP-35). De Tennis Emirates Coaching Clinic lokte heel wat gegadigden, maar morgen verwacht ik nog wel een pak meer toeschouwers. Federer, weet je wel… Op vandaag na, zijn alle dagen sinds gisteren al volledig uitverkocht trouwens.

En voor wie maar niet genoeg kan krijgen van de Zwitser: hieronder een time-laps van zijn wedstrijd tegen Philipp Kohlschreiber (ATP-31) maandag. Neem er wel best je bril bij.

Fotospecial: Nishikori favoriet?

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws