Home » Break » Tennisplaza in Dubai – Dag 12: Federer-gekte duurt voort

Tennisplaza in Dubai – Dag 12: Federer-gekte duurt voort

Tennisplaza in Dubai – Dag 12: Federer-gekte duurt voort

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Wie staat Roger Federer (ATP-7) in de weg van nummer honderd nu ook Kei Nishikori (ATP-6) het strijdtoneel van het ATP-toernooi van Dubai (Verenigde Arabische Emiraten, ATP 500) heeft verlaten?

Ondanks zijn geweldige seizoensstart liet eerste reekshoofd Nishikori zich vandaag verrassen door nobele onbekende Hubert Hurkacz (ATP-77): 7-5, 5-7 en 6-2.

Federer’s tabelhelft lag al open vanaf dag één, met het verlies van de Japanner is opnieuw één van zijn grootste concurrenten voor titel nummer honderd uit de weg getennist. Vandaag liep het voor de Zwitser echter (opnieuw) niet van een leien dakje tegen de Spanjaard Fernando Verdasco (ATP-32). Een wisselvallige Federer werd net als in zijn eerste ronde tot drie sets gedwongen: 6-3, 3-6 en 6-3.

“Ik ben blij dat ik kalm ben gebleven”, liet Federer mij na afloop weten. “Ondanks het feit dat ik niet geweldig stond te spelen, voelde ik me goed op de baan. Ik had de hele tijd het gevoel dat het goed zou aflopen, het vertrouwen zat goed.”

Federer, die hier vandaag zijn vijftigste (jawel, 50!) wedstrijd won, mag zich nu opmaken voor een duel tegen de Hongaar Marton Fucsovics (ATP-35). De twee speelden slechts één keer eerder tegen elkaar. Op de Australian Open in 2018 trok Federer aan het langste eind.

Players’ party

Gisterenavond liet Federer het tennis even voor wat het was en genoot hij met o.a. Nishikori van de traditionele players’ party. Net als bij de vrouwen trad Katy Perry op (jammer genoeg was het ook nu niet de echte).

Dat moet trouwens wel gezegd: de organisatie weet hoe het zijn spelers en publiek moet verwennen. Net voor de wedstrijd van Federer en Verdasco kregen de aanwezigen een spetterend optreden van George Michael voorgeschoteld. Jep, de Brit is alive and kicking. Je kan het bewijs ontdekken in de fotospecial hieronder.

Fotospecial

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws