Home » Break » Tennisplaza in Dubai – Dag 13 brengt allesbehalve ongeluk voor de toppers, Federer moet beter

Tennisplaza in Dubai – Dag 13 brengt allesbehalve ongeluk voor de toppers, Federer moet beter

Tennisplaza in Dubai – Dag 13 brengt allesbehalve ongeluk voor de toppers, Federer moet beter

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op de dertiende dag van de Dubai Duty Free Tennis Championships (Verenigde Arabische Emiraten, ATP 500) deden de toppers wat van hen werd verwacht: winnen.

Dubai maakt zich op voor een topaffiche in de halve finale. Toch in de bovenste tabelhelft, waar twee spelers in vorm het tegen elkaar zullen opnemen: Gaël Monfils (ATP-23) en de onvermoeibare Stefanos Tsitsipas (ATP-11).

Die laatste weet alvast wat hem te doen staat. “Ik denk dat ik goed zal moeten opslaan. Onze stijl leunt dicht tegen elkaar aan. Ik speel iets agressiever dan hem, maar hij is veel sneller. Het zal er voor mij op aan komen om geduld te hebben en met passie te spelen.”

Je kan wel stellen dat Monfils momenteel zijn tweede tennisjeugd beleeft. En daar heeft zijn nieuwe lief Elina Svitolina (WTA-6) wellicht alles mee te maken. De twee zijn goed op weg hét tenniskoppel van de eeuw te worden. Althans, ze doen er hun best voor. Zo posten ze dagelijks op hun gemeenschappelijke g.e.m.s.life-Instagram en verlengde Svitolina haar verblijf in Dubai met een week om de Fransman te kunnen aanmoedigen.

Nummer honderd in zicht

En hoe vergaat het videoheld Roger Federer (ATP-7) verder? Van een leien dakje loopt het alleszins niet voor de Zwitser. Oké, de wind gierde ook vandaag weer stevig door het stadion, maar de GOAT zal zijn niveau toch moeten opkrikken de komende dagen. Tegen Marton Fucsovics werden het ei zo na opnieuw drie sets: 7-6 (6) en 6-4. Een korte regenpauze (jawel, regen in Dubai!) bracht soelaas en een break op het einde van de tweede set.

Federer reageerde achteraf vreemd genoeg erg tevreden over zijn spel. Welnu, als hij zo blijft spelen, zullen Tsitsipas of Monfils hem graag zien komen. Het moet echt beter wil hij zaterdag zijn honderdste pakken.

Fotospecial

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws