Home » Break » Tennisplaza in Dubai – Dag 14: “I love Dubai, Dubai houdt van mij”

Tennisplaza in Dubai – Dag 14: “I love Dubai, Dubai houdt van mij”

Tennisplaza in Dubai – Dag 14: “I love Dubai, Dubai houdt van mij”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Veertien is niet alleen het lievelingsgetal van collega Christophe, het bracht vandaag ook Stefanos Tsitsipas (ATP-11) en Roger Federer (ATP-7) geluk. De twee zijn morgen de hoofdrolspelers in de grote apotheose van de Dubai Duty Free Tennis Championships.

Nog één dag en het zit erop. En ja, ik zal Dubai missen. Ik ben al op veel plaatsen geweest en moet bekennen dat ik me bijna nergens zo veilig voel als hier. De mensen zijn hier daarenboven énorm/overdreven (schrappen naar eigen goeddunken) vriendelijk en gedienstig, je zou je bijna in een soort van aards paradijs wanen. Dubai als reistip? Absoluut, maar vergeet wel je geld niet. En hou die trip misschien voor de herfst, want het kan hier verdomd warm worden in de zomer en daar heb je ook niets aan.

Op dit moment is het aangenaam vertoeven in de stad. Toch qua temperatuur, met maxima die schommelen rond de dertig graden. De wind moet je er wel bijnemen. Zo klaagt ook Federer al een hele week dat het in deze omstandigheden niet altijd even makkelijk spelen is.

Vandaag had de Zwitser alvast minder moeite met de omstandigheden dan de voorbije dagen. Tegen Borna Coric (ATP-13) werd het een relatief makkelijke overwinning: 6-2 en 6-2. En de Zwitser was achteraf erg tevreden, zo vertelde hij mij. “Ik ben erg blij met hoe ik vandaag heb gespeeld, het was veruit mijn beste wedstrijd van het toernooi.”

“Het was belangrijk om solide te tennissen, Borna niet te veel kansen te geven om in de wedstrijd te komen. Ik liet hem voelen dat hij het moeilijk zou krijgen om te winnen.”

Tsitsipas doodop

In de andere halve finale, die tussen Gaël Monfils (ATP-23) en Tsitsipas, kon het twee uur lang alle kanten uit. Uiteindelijk was het de Griek die zich met 4-6, 7-6 (4) en 7-6 (4) een ticket voor de finale boekte.

Tragedie alom op het terrein, met een vermoeide Tsitsipas die zichzelf met verstomming sloeg door te winnen. “Ik was doodop en verwachtte niet dat ik er vandaag veel van terecht zou brengen”, vertelde hij na afloop.

Revenge

Morgen mag de Griek alvast zijn beentjes insmeren voor een heruitgave van de vierde ronde op de Australian Open. Federer, die toen in vier sets het onderspit delfde tegen Tsitsipas, is gebrand op revenge. “Ik was énorm teleurgesteld dat ik toen zo veel breakpunten had verspeeld, die wedstrijd heeft mij pijn gedaan. Maar goed, zoiets hoort bij het spel. Ik hoop dat ik morgen goed zal spelen en focus mij vooral op mijn eigen spel, op het behalen van mijn honderdste titel.”

“Ik ben ervan overtuigd dat hij revenge op mij wil nemen”, klonk Tsitsipas resoluut. “Ik verwacht dat hij vol overgave het terrein zal opkomen.”

Fotospecial

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws