Home » ATP » Tennisplaza in Dubai – Dag 15: Superieure Federer pakt honderdste kroon

Tennisplaza in Dubai – Dag 15: Superieure Federer pakt honderdste kroon

Tennisplaza in Dubai – Dag 15: Superieure Federer pakt honderdste kroon

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Roger Federer (ATP-7) heeft het ATP-toernooi van Dubai gewonnen (Verenigde Arabische Emiraten, ATP 500). Collega Christophe zag een superieure en vooral dolgelukkige Zwitser zijn honderdste trofee de lucht insteken. “Ik ben erg blij dat ik deze droom kan waarmaken”, klonk het.

In tegenstelling tot het begin van het toernooi kwam Federer vandaag erg vastberaden voor de dag, zichtbaar zinnend op revenge voor de verloren vierde ronde op de Australian Open. Stefanos Tsitsipas (ATP-11), die op zijn beurt al klaagde over vermoeidheid, wist meteen hoe laat het was toen de Zwitser in het openingsspel door zijn opslag ging.

Bij 5-4 wiste Tsitsipas wel nog twee setpunten uit, maar de twee breakpunten die volgden, kon hij niet verzilveren. Het derde setpunt was raak.

De tweede set verliep lange tijd erg gelijk opgaand, tot Federer bij 4-4 op breakpunt meteen raak sloeg. Opnieuw 6-4 was daarop het logische gevolg en de Zwitser won zijn achtste titel in Dubai én honderdste trofee ooit.

“Ik ben erg blij dat ik hier mijn droom kan waarmaken”, verklaarde hij na afloop. Om Jimmy Connors bij te benen, die 109 titels won, moet Federer nog een tandje bijsteken. “Maar ik speel geen tennis om alle mogelijke records te breken, ik ben blij dat ik nog steeds gezond ben en kan tennissen.”

Nog geen afscheid

2019 is voor Federer nog niet het afscheidsjaar. Tijdens de ceremonie werd aangekondigd dat de Zwitser volgend jaar gewoon terugkomt naar het hardcourt van Dubai.

En Tsitsipas? Die kan ook met een enorme opsteker terug huiswaarts vliegen. Hij wordt maandag de eerste Griek ooit in de top 10 van de wereld. “Ik ben trots dat ik met Federer, mijn grote idool, het terrein kan delen. Het is fantastisch wat hij deze week opnieuw heeft gepresteerd.”

Vlog 6: Honderdste kroon voor Federer

Fotospecial

En zo zit het berichten, interviewen, fotograferen en vloggen erop voor mij. Het werd tijd ook, want de Nestea in de koffiemachine is al enkele dagen op. Morgenvroeg ga ik opnieuw van de grond, in de namiddag land ik in Zaventem. Bedankt voor de leuke reacties de afgelopen twee weken en tot snel!

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws