Home » Break » Tennisplaza in Dubai – Dag 2: Kick off WTA-toernooi

Tennisplaza in Dubai – Dag 2: Kick off WTA-toernooi

Tennisplaza in Dubai – Dag 2: Kick off WTA-toernooi

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Tennisplaza tekent present op het WTA- én ATP-toernooi van Dubai dit jaar (Verenigde Arabische Emiraten, Premier en ATP 500). Collega Christophe Moons volgt er twee weken exclusief voor jou nauwgezet het wel en wee van de aanwezige wereldtoppers. Deze week: WTA Dubai.

Aan het aantal toeschouwers valt het niet meteen af te leiden, maar de Dubai Duty Free Tennis Championships zijn vandaag officieel van start gegaan. Een mogelijke oorzaak van de magere opkomst? Zondag start in Dubai de nieuwe werkweek, het weekend valt hier op vrijdag en zaterdag.

Ik liet het alleszins niet aan mijn hart komen want had grootse plannen met Naomi Osaka (WTA-1), Petra Kvitova (WTA-2) en Karolina Pliskova (WTA-5): een interview. Osaka vertelde o.a. dat de split met coach Sascha Bajin, zestien dagen na haar overwinning op de Australian Open, al langer in de lucht hing. “Het broeide al van aan de start van het toernooi, je kon merken in onze gedragingen dat het einde van onze samenwerking nabij was.” Meer over deze coachkwestie kan je hier lezen.

Kvitova en Pliskova lieten dan weer optekenen erg gemotiveerd te zijn om het ver te schoppen deze week, al beseffen ze goed dat de concurrentie loodzwaar wordt. “Wat Naomi heeft gepresteerd op de US en Australian Open is erg groots”, aldus Kvitova over haar conculega. “Bovendien is ze nog erg jong, dat opent perspectieven voor haar.”

Morgen Mertens

Voor de resultaten van dag 1 verwijs ik je graag door naar deze website. Wel nog interessant om mee te geven is dat niemand minder dan Elise Mertens (WTA-21) morgen voor het eerst aan de bak komt hier. Haar opponente uit de finale van Doha (Qatar, Premier), Simona Halep (WTA-3), is trouwens ook van de partij in Dubai. Zij zou wel niet in haar beste vorm verkeren en last hebben van wat pijntjes. En o ja, ze brak met coach Thierry Van Cleemput. Een één-weeksvlieg, zoals dat heet.

Vlog 2: Interview met Osaka, Kvitova en Pliskova

Fotospecial: Kick off WTA-toernooi

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws