Home » Break » Tennisplaza in Dubai – Dag 3: Mertens in actie on court, Wozniacki wegens ziekte alleen ernaast

Tennisplaza in Dubai – Dag 3: Mertens in actie on court, Wozniacki wegens ziekte alleen ernaast

Tennisplaza in Dubai – Dag 3: Mertens in actie on court, Wozniacki wegens ziekte alleen ernaast

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Tennisplaza tekent present op het WTA- én ATP-toernooi van Dubai (Verenigde Arabische Emiraten, Premier en ATP 500) dit jaar. Collega Christophe Moons volgt er twee weken exclusief voor jou nauwgezet het wel en wee van de aanwezige wereldtoppers. Deze week: WTA Dubai met vandaag o.a. de eerste wedstrijd van Elise Mertens (WTA-16).

Vandaag: D-day! Jawel, ik zou voor het eerst de koffiemachine in de perszaal uitproberen en het moet gezegd: de Nestea Cardamom Tea is wonderbaarlijk lekker.

Maar oké, véél belangrijker vandaag was de eerste partij van ons Elise op het centre court van de Dubai Duty Free Tennis Championships. Was Mertens voldoende uitgerust na haar wervelende prestatie in Doha (Qatar, WTA Premier) afgelopen week?

Haar opponente, de Chinese kwalificatiespeelster Lin Zhu (WTA-107) was alvast geen onbekende voor de Belgische. In 2018 won Mertens in Tianjin hun eerste en enige onderlinge ontmoeting. Zhu plaatste zich ook vorig jaar voor de hoofdtabel in Dubai en was gebrand op een dubbele revanche (toen verloor ze meteen in de eerste ronde). Erg gretig en met een beduidend minder zware foutenlast dan Mertens, vocht de Chinese zich naar een 4-1 voorsprong. Na tussenkomst van David Taylor, begon Mertens aan haar wederopstanding. Bij 5-5 verzilverde de Belgische één van haar breakpunten en even later was de set binnen: 7-5.

De veer leek gebroken en zo ook het eerste opslagspel van Zhu. De Chinese brak echter verrassend terug en liep zelfs uit tot 5-1. Na drie breaks tegen, vond Mertens het welletjes: ze zette opnieuw een comeback in. Dit keer mocht het echter niet zijn: bij 5-4 verzilverde Zhu met een krachtige backhand langs de lijn haar vierde setpunt: 7-5.

In de derde set gingen beide dames voort op hun elan: break om break. Bij 4-3 in het voordeel van Zhu (terug on serve) vroeg Mertens een medical timeout aan. Hoewel ze alsnog enkele games standhield (voornamelijk dankzij een overhaaste Zhu), was het vet van de soep. Bij 6-5 ging kreeg de Chinese twee breakpunten. Het eerste was meteen raak: 7-5. De wedstrijd duurde net geen 3 uur.

“Dit is de langste wedstrijd die ik ooit speelde en meteen ook de mooiste overwinning uit mijn carrière”, verklaarde Zhu na afloop dolgelukkig. Voor Mertens eindigt Dubai op een bummer na haar toernooiwinst in Doha afgelopen weekend. “Ik heb m’n beste tennis niet kunnen bovenhalen vandaag, maar ben blijven proberen tot het laatste punt”, reageerde ze op een Instagram story van Tennisplaza. “Nu tijd nemen om te herstellen.”

Wozniacki geveld door virus

Ook Caroline Wozniacki (WTA-14), sinds deze week officieel géén top 10-speelster meer, kwam vandaag in actie, maar dan enkel naast het veld. De ex-winnares (2011) nam ‘s ochtends een kleine pauze van training om op sightseeing te trekken. Ze bezocht de Burj Khalifa – wat anders te doen in Dubai? – en toonde ons haar favoriete plekje in het spelershotel: het beauty centre. “Ideaal, zo kan ik tussen twee trainingen door mijn haar en nagels laten doen”, klonk het logisch.

Even later zag haar leven er iets minder ideaal uit: ze moest noodgedwongen forfait geven voor haar eerste ronde tegen Stefanie Voegele (WTA-83) (de Zwitserse maakt zo van haar Lucky Loser-status een understatement).

“Ik heb al sinds Kerstmis te kampen met een hardnekkig virus”, liet Wozniacki optekenen. “Het ging beter, maar ik voel me momenteel echt niet goed genoeg om te tennissen. Echt jammer.”

Vandaag was het ook Kids’ Day. Enkele kinderhartjes gingen een tel sneller slaan toen ze een paar punten mochten uitwisselen met Aliaksandra Sasnovich (WTA-33) en Alizé Cornet (WTA-52).

Fotospecial: Mertens in actie on court, Wozniacki wegens ziekte alleen ernaast

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws