Home » Break » Tennisplaza in Dubai – Dag 7: Bencic, de Mertens van Dubai

Tennisplaza in Dubai – Dag 7: Bencic, de Mertens van Dubai

Tennisplaza in Dubai – Dag 7: Bencic, de Mertens van Dubai

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De apotheose van het WTA-toernooi van Dubai (Verenigde Arabische Emiraten, Premier en ATP 500) is stilaan in zicht. Dé revelatie van het toernooi, Belinda Bencic (WTA-45), verzekerde zich vandaag van een ticket voor de finale. En Tennisplaza was erbij.

Van een verrassing gesproken: negen top 10-speelsters aan de start van de Dubai Duty Free Tennis Championships en drie daarvan legden het loodje tegen de (nog altijd maar) 21-jarige Bencic. Na Aryna Sabalenka (WTA-9) versloeg de Zwitserse ook topfavoriete Simona Halep (WTA-2) en titelverdedigster Elina Svitolina (WTA-6). Volledig à la Elise Mertens (WTA-16) in Doha, als het ware.

“Ik sta er eigenlijk niet bij stil dat dit een Premier is”, vertelde ze mij na afloop. “Op zich maakt dat voor mij ook geen verschil uit. Op het terrein voel je dat niet, je doet gewoon je best. Tegen Elina kon ik op het einde amper ademen. Ik speelde op automatisch, volgde mijn instinct.”

Bencic, die in 2016 als tiener op de zevende plaats van de wereldranglijst prijkte, had de voorbije jaren te kampen met heel wat blessureleed. Na een polsoperatie zakte ze zelfs weg tot uit de top 300. “Mijn grootste kracht én trots is dat ik nooit opgeef. Ik zal altijd blijven vechten en alles geven, zelfs als ik verlies. Ik heb geleerd om in de spiegel te kijken en trots te zijn op wie ik ben.”

Vier op een rij met Kvitova?

Voor de Zwitserse de trofee in de lucht mag steken, moet ze nog voorbij één top 10-horde: Petra Kvitova (WTA-4). “Het zal een zware finale worden. Petra is in topvorm, maar ik ben dat ook deze week. Een finale gaat altijd tussen twee toppers en ik ben erg blij dat ik het tegen haar mag opnemen.”

Op de Australian Open won Kvitova hun laatste onderlinge confrontatie met 6-1 en 6-4 (in de derde ronde). Beide dames namen het in het verleden al drie keer tegen elkaar op. Telkens won de Tsjechische in twee sets.

Fotospecial: Kvitova bevestigt, Bencic verrast

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws