Home » Break » Tennisplaza in Dubai – Dag 8: Beresterke Bencic, Cilic lacht groen

Tennisplaza in Dubai – Dag 8: Beresterke Bencic, Cilic lacht groen

Tennisplaza in Dubai – Dag 8: Beresterke Bencic, Cilic lacht groen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Het WTA-toernooi van Dubai (Verenigde Arabische Emiraten, Premier en ATP 500) zit erop, de ATP-editie klopt al aan de deur. Tennisplaza-collega Christophe zag vandaag een razend spannende finale en was ook aanwezig op de loting voor het mannentoernooi.

Het was de derde keer dat Petra Kvitova (WTA-4) en Belinda Bencic (WTA-45) elkaar in de ogen keken (op het professionele circuit althans). Hoewel Kvitova bij aanvang torenhoog favoriet was, kon de Tsjechische maar beter rekening houden met een taaie opponente. Bencic zette op weg naar de finale al drie top 10-speelsters opzij.

En de Zwitserse bleek een harde noot die zich niet zomaar liet kraken. Ze pakte de eerste set met een break voorsprong (één break kon Kvitova nog ongedaan maken): 6-3. De tweede set was dan weer eenrichtingsverkeer van aan de overkant. De Tsjechische schakelde een versnelling hoger, beperkte haar foutenlast en knalde op nog geen half uur naar 6-1.

Een beslissende set drong zich op en daarin toonde Bencic haar vastberadenheid om op een dag terug, net als in haar tienerjaren, top 10 van de wereld te staan: 6-2 en de verrassing was compleet.

“Ik heb hier heel hard voor gewerkt”, verklaarde de Zwitserse na afloop. “Het geheim? Veel fitnessen! (lacht) Ik ben mijn team, zeker ook mijn vader, erg dankbaar.”

Nog een leuk weetje: Bencic en Kvitova speelden over het hele toernooi de meeste driesetters. Bencic wist er dus uiteindelijk eentje meer te winnen dan de Tsjechische.

En zo zit het WTA-toernooi van Dubai erop, maar mijn werk nog lang niet. Over naar de mannen.

Cilic over loting Monfils: “Had makkelijker gekund”

Zoals dat een professioneel toernooi betaamt, werd ook voor ATP Dubai een loting georganiseerd. Op de afspraak: Marin Cilic (ATP-10) en titelverdediger Roberto Bautista Agut (ATP-18). “Ik ben blij hier terug te zijn, ik heb een fantastische Australian Open achter de rug en hoop volgende week opnieuw te kunnen schitteren”, liet die laatste optekenen.

Dat schitteren zou al meteen op maandag kunnen, want met de Indische wildcard Ramkumar Ramanathan (ATP-128) lijkt de tweede ronde binnen handbereik.

Andere koek voor Cilic. De Kroaat zag Rotterdam-winnaar Gaël Monfils (ATP-23) als opponent uit de grote hoed worden getoverd. In eerste instantie leek de US Open winnaar redelijk kalm te blijven onder dat gegeven. Toen ik hem vroeg wat er op dat moment door zijn hoofd speelde, gaf hij toe dat het makkelijker had gekund. “Op een toernooi als dit weet je dat je altijd honderd procent moet zijn. De voorbije maanden had ik wat last van mijn knie en heb ik weinig kunnen rusten, ik ben dus vooral blij dat ik terug fit ben.”

Wat Cilic meer te vertellen had (ook iets over een primeur met zijn vrouw), kan je hieronder beluisteren.

Geen cadeaus voor publiekstrekker Federer

Roger Federer (ATP-7), tweede reekshoofd en publiekslieveling nummer één in Dubai, zal zijn achtste titel niet cadeau krijgen. In de eerste ronde wacht vooreerst een oude bekende, de Duitser Philipp Kohlschreiber (ATP-33), van wie hij in dertien keer nog nooit verloor.

Federer won de titel in Dubai zeven keer, voor het laatst in 2015.

Het mannentoernooi start maandag.

Vlog 4: Finaledag WTA + loting ATP

Fotospecial: Bencic pakt de titel, loting bij de mannen

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws