Home » Geen categorie » Tennissers klagen over smog in Peking

Tennissers klagen over smog in Peking

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Sporten is gezond, maar in een ongezonde omgeving kan dat iets minder goed zijn. Op de China Open in Peking (China, $ 4 089 265) reageerden enkele spelers op de slechte luchtkwaliteit.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Smog, grote steden met veel verkeer hebben er last van. Peking staat al langer bekend voor zijn slechte luchtkwaliteit die de stad soms in zijn greep houdt. Na zijn verloren halve finale tegen Rafael Nadal (ATP-1) klaagde Grigor Dimitrov (ATP-9) over de slechte luchtkwaliteit in Chinese hoofdstad.

“Het moeilijkst is wanneer je van Europa komt, de eerste drie dagen hier zijn niet makkelijk. Maar wat kan je er aan doen? Als je er bij stilstaat is er weinig wat je kan doen. Ik ken gewoon het gevoel, de eerste drie dagen zijn echt verschrikkelijk, voor iedereen denk ik”, aldus de Bulgaar.

In zijn halve finale vroeg Nick Kyrgios (ATP-21), die aan astma lijdt, aan de official of het dak niet dicht kon omdat hij niet goed kon ademen.

#Beijing

Een bericht gedeeld door Grigor Dimitrov (@grigordimitrov) op

koen

koen

MEER NIEUWS

Elise Mertens en Su-Wei Hsieh - © Jimmie48 Tennis Photography

Nieuwe dubbelpartner voor Mertens

Elise Mertens (WTA D-4) en Su-Wei Hsieh (WTA D-1) zullen in 2022 niet meer samen dubbelen. Mertens zal volgend seizoen samen spelen met de Russische speelster Veronika Kudermetova (WTA D-14)

LEES MEER