Home » Geen categorie » Tennisspelers: “Laat ons net zoals voetballers vloeken op het veld”

Tennisspelers: “Laat ons net zoals voetballers vloeken op het veld”

Tennisspelers: “Laat ons net zoals voetballers vloeken op het veld”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Grigor Dimitrov (ATP-28) kwam afgelopen weekend op een negatieve manier in de wereldwijde media omdat hij drie rackets kapotsloeg uit frustratie. De scheidsrechter bestrafte hem vervolgens met een strafgame en hierna was het einde wedstrijd. Marcos Baghadatis (ATP-38) gaf hier ook zijn mening over.

Baghdatis heeft ook al heel wat ervaring met het kapotslaan van rackets. Hij sloeg maar liefst 4 stuks kapot op 25 seconden tijd tijdens de Australian Open in 2012. Hij heeft dan ook begrip voor de actie van Dimitrov: “Ik vind het ok wat hij deed. Dat is gewoon menselijk. Mensen fluiten, maar eigenlijk vinden ze het gewoon grappig om naar te kijken. Als speler kan het gewoon eens goed doen om een racket kapot te slaan om je frustraties te laten verdwijnen.”

Volgens Baghdatis is de ATP wel wat te streng op het kapotslaan van rackets of gewoon over vloeken op het veld. Een mening die heel wat tennisspelers met hem delen volgens Baghdatis: “Weet je waarom spelers zo weinig vloeken of rackets kapotslaan? Omdat wij bang zijn van de ATP. We moeten machines van hen zijn en geen mensen. We kunnen geen ‘shit’ of ‘hoer’ zeggen. We mogen niks zeggen. Tegen Gilles Simon kreeg ik een waarschuwing omdat ik gewoon ‘fuck’ zei. Als je dat dan vergelijkt met voetballers, die mogen ontzettend veel roepen tijdens een wedstrijd. De ATP moet echt iets minder streng zijn en ons af en toe eens laten vloeken.”

Baghdatis stelde al lacherig zelfs een oplossing voor: “Tommy Robredo stelde voor om naast de bankjes een klein schuurtje te zetten waar we ons hoofd in kunnen stoppen. Daar kunnen we dan zoveel roepen en vloeken zoals we willen. Zet er dan ook een camera in zodat mensen thuis eens goed kunnen lachen met onze uitbarstingen.”

koen

koen

Meer nieuws