Home » Xtra » Tennis Vlaanderen zet Coppejans, Minnen en Fissette in de bloemetjes

Tennis Vlaanderen zet Coppejans, Minnen en Fissette in de bloemetjes

Tennis Vlaanderen zet Coppejans, Minnen en Fissette in de bloemetjes

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Tennis Vlaanderen heeft vandaag de opmerkelijkste figuren uit de Vlaamse tenniswereld gehuldigd in haar vernieuwde hoofdzetel. Kimmer Coppejans mocht voor de eerste keer de trofee van “Tennisprestatie van het Jaar” in ontvangst nemen, Greet Minnen was de “Belofte van het Jaar”. Ook Wim Fissette, Alison Van Uytvanck en An-Sophie Mestach werden in de bloemetjes gezet.

Een deskundige jury van onder meer journalisten, officials, coaches en ex-spelers verkozen Kimmer Coppejans tot “Tennisprestatie van het Jaar”. De 20-jarige Oostendenaar kreeg 127 punten en had 31 punten voorsprong op Alison Van Uytvanck (96 punten), het Davis Cup-team werd derde met 84 punten. Coppejans won het Challengertoernooi in het Marokkaanse Meknès (€42 500) en het Futurestoernooi van Belconti ($10 000) en veroverde eveneens een plaatsje in de top 200. In 2012 werd hij door de toenmalige VTV (Vlaamse Tennisvereniging) al verkozen tot ‘Belofte van het Jaar’.

Kimmer Coppejans reageert : “De aanpassing naar het Challenger circuit ging aanvankelijk heel moeilijk. Na een lastige zomer was het dan ook een heel mooi moment toen ik het Challenger tornooi van Meknes won. Mijn doel voor volgend jaar? De 20ste Vlaamse speler in de top 100 worden!”

De 17-jarige Greet Minnen werd gehuldigd als “Belofte van het Jaar”. Ze bereikte dit jaar de kwartfinale op het juniortoernooi van de US Open en de derde ronde op het juniortoernooi van Wimbledon.

Fed Cup kapitein Ann Devries vindt Minnen een verdiende winnares : “Greet heeft het voorbije jaar bewezen dat ze met de topjuniors meekan. Volgend jaar moet ze dit kunnen bevestigen in de top junior en grand slam tornooien.”

Ook coach Wim Fissette werd in de bloemetjes gezet, hij bereikte dit jaar met Simona Halep de finale op Roland Garros, en lootste haar naar de tweede plaats op de WTA-ranking. Hij vertelde eveneens dat hem in 2015 een nieuwe uitdaging wacht : samen met Lindsay Davenport wordt hij part-time coach van Madison Keys.

Tot slot werden ook An-Sophie Mestach en Alison Van Uytvanck bekroond omdat ze voor het eerst een plaatsje veroverden in de top 100. “We motiveren elkaar en kijken er enorm naar uit volgend jaar verder te klimmen op de WTA ranking”, aldus beide meisjes.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws