Home » Grand Slam » Wimbledon » ‘Terrorist’ Fognini bakt het weer bruin: “Verdomde Engelsen, hier zou een bom moeten ontploffen”

‘Terrorist’ Fognini bakt het weer bruin: “Verdomde Engelsen, hier zou een bom moeten ontploffen”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Fabio Fognini (ATP-10) redde het zaterdag niet tegen Tennys Sandgren (ATP-94) in de derde ronde van Wimbledon (Groot-Brittannië, Grand Slam). En dat zorgde voor de nodige frustraties bij de Italiaan.

Fognini verloor met 3-6, 6-7 (12) en 3-6 van de Amerikaan, maar stoorde zich vooral aan het feit dat hij op court 14 werd gezet door de organisatie. In de tweede set werd het hem dan ook even te veel. “Is het eerlijk om hier te spelen? Verdomde Engelsen, ik wou dat er een bom ontplofte op deze club, hier zou een bom moeten ontploffen”, klonk het.

Na de wedstrijd bood de Italiaan wel zijn excuses aan. “De baan was niet echt goed en ik was natuurlijk ook niet blij met mijn prestatie, want ik had hier veel te winnen en had ook kansen vandaag. Als ik iemand heb beledigd, wil ik mij daarvoor excuseren.”

Opmerkelijk detail: in 1940 werd Wimbledon echt getroffen door een bom. De Duitsers vernielden toen het dak van Centre Court.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden