Home » ATP » Terug toernooien vanaf 3 augustus: dit zijn de nieuwe kalenders van ATP en WTA

Terug toernooien vanaf 3 augustus: dit zijn de nieuwe kalenders van ATP en WTA

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De ATP en WTA zijn, in samenwerking met de ITF, USTA en FFT, van plan om in augustus de professionele tennistour terug op te starten.

Zoals je eerder op Tennisplaza kon lezen, kreeg de US Open groen licht om plaats te vinden van 31 augustus t.e.m. 13 september. Het professionele tennis zal echter daarvoor al hervatten met op 3 augustus de Palermo Ladies Open in Italië (WTA International) en op 14 augustus de the Citi Open in Washington (ATP 500).

De WTA plant alvast toernooien in tot het einde van het jaar met in november zelfs WTA Finals. De ATP brengt een kalender uit tot en met Roland Garros en communiceert midden juli een update over de rest van het seizoen.

Alle toernooien zullen met een beperkt of geen publiek worden afgewerkt.

Roland Garros schuift (opnieuw) op

In de nieuwe kalender schuift Roland Garros opnieuw een week op. Het grandslamtoernooi vindt plaats van 27 september t.e.m. 11 oktober mét kwalificaties.

Challengers en ITF-toernooien

De ATP Challenger Tour en ITF World Tennis Tour hernemen op 17 augustus.

Rankings

Wat betreft de bevroren rankings deden de tennisinstanties nog geen uitspraken. “De komende weken evalueren en beslissen we hoe we de ranglijsten op de meest eerlijke manier opnieuw kunnen openstellen”, klinkt het.

“Ons doel was om zo veel mogelijk toernooien opnieuw in te plannen. Hiervoor hebben we zware inspanningen in samenwerken geleverd en we hopen nog meer evenementen aan de kalender te kunnen toevoegen als de situatie evolueert. Het belangrijkste is dat alles op een veilige manier gebeurt”, aldus ATP-baas Andrea Gaudenzi.

“De energie van supporters in de stadions zal erg gemist worden, maar onze atleten zijn erop gebrand om de competitie te hervatten en onze uitzendingen- en sociale media partners werken aan nieuwe manieren om het tennis tot bij onze fantastische fans te brengen”, klinkt het dan weer in een reactie van WTA-CEO Steve Simon.

Nieuwe kalenders

Ontdek hieronder de nieuwe kalenders van zowel de ATP als de WTA.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS