Home » Grand Slam » Terug van weggeweest: Pironkova uit het niets naar kwartfinale US Open

Terug van weggeweest: Pironkova uit het niets naar kwartfinale US Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Dé sensatie op de US Open (Verenigde Staten, Grand Slam) dit jaar is ongetwijfeld Tsvetana Pironkova (NG). De tennisster maakt na drie jaar haar comeback en staat meteen in de kwartfinale van het grandslamtoernooi.

Door het moederschap was de Bulgaarse maar liefst drie jaar lang niet actief op het professionele circuit. In april 2018 beviel de nu 32-jarige Pironkova van Alexander, pas afgelopen week maakte ze in New York haar comeback.

Primeur

Een comeback waarbij de Bulgaarse meteen succesvol is en een primeur te pakken heeft: nooit eerder haalde ze de kwartfinale op de US Open. In 2010 bereikte ze wel de halve finale op Wimbledon en 2016 stootte ze door tot de kwartfinale op Roland Garros;

Het is ook de eerste keer dat er drie tennismoeders in de kwartfinale van een Grand Slam staan. Naast Pironkova schaarden ook Victoria Azarenka (WTA-27) en Serena Williams (WTA-8) zich bij de laatste acht. Die laatste is trouwens Pironkova’s tegenstandster in de kwartfinale.

“Als je gemotiveerd bent, kan je het moederschap best combineren met een professionele tenniscarrière”, vindt de Bulgaarse. “Dat mijn zoon mij kan zien spelen, maakt mij ook erg gelukkig.”

Samenvatting Tsvetana Pironkova vs. Alizé Cornet (WTA-56) (vierde ronde US Open)

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS