Home » Grand Slam » Australian Open » Thiem is klaar voor de strijd: “Wij jonge tennissers moeten altijd legendes verslaan”

Thiem is klaar voor de strijd: “Wij jonge tennissers moeten altijd legendes verslaan”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Dominic Thiem (ATP-5) klopte vrijdag Alexander Zverev (ATP-7) in vier sets, en staat voor het eerst in de finale van de Australian Open. Zondag strijdt hij om de titel tegen Novak Djokovic (ATP-2).

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Thiem wervelt door de Australian Open en kan goede papieren voorleggen om zondag zevenvoudig winnaar Djokovic te bekampen: de Oostenrijker won zijn laatste twee duels met de Serviër vorig jaar in Roland Garros en op de ATP Finals.

“Ik heb het gevoel dat ik nu ervaren genoeg ben om twee weken lang mijn niveau vast te houden. Als jonge tennissers moeten wij telkens tegen legendes opboksen: in Parijs stond ik tegenover Nadal die twaalf keer won, hier tegen Djokovic die zeven titels heeft. Ik voel me goed op de baan hier, ik speel geweldig tennis, en ik ga er alles aan doen om top te zijn in de finale”, zei Thiem.

De concurrentie is echter niet min in de finale, en Djokovic heeft zondag ook een dubbel doel. De Seviër was oppermachtig tegen Roger Federer (ATP-3) in de halve finale en heeft zijn zinnen gezet op een achtste titel. De Serviër is ook op jacht naar de nummer één-positie, als hij het toernooi wint dan springt hij over Nadal naar de koppositie.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

Elise Mertens en Su-Wei Hsieh - © Jimmie48 Tennis Photography

Nieuwe dubbelpartner voor Mertens

Elise Mertens (WTA D-4) en Su-Wei Hsieh (WTA D-1) zullen in 2022 niet meer samen dubbelen. Mertens zal volgend seizoen samen spelen met de Russische speelster Veronika Kudermetova (WTA D-14)

LEES MEER