Home » Grand Slam » Australian Open » Thiem is klaar voor de strijd: “Wij jonge tennissers moeten altijd legendes verslaan”

Thiem is klaar voor de strijd: “Wij jonge tennissers moeten altijd legendes verslaan”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Dominic Thiem (ATP-5) klopte vrijdag Alexander Zverev (ATP-7) in vier sets, en staat voor het eerst in de finale van de Australian Open. Zondag strijdt hij om de titel tegen Novak Djokovic (ATP-2).

Thiem wervelt door de Australian Open en kan goede papieren voorleggen om zondag zevenvoudig winnaar Djokovic te bekampen: de Oostenrijker won zijn laatste twee duels met de Serviër vorig jaar in Roland Garros en op de ATP Finals.

“Ik heb het gevoel dat ik nu ervaren genoeg ben om twee weken lang mijn niveau vast te houden. Als jonge tennissers moeten wij telkens tegen legendes opboksen: in Parijs stond ik tegenover Nadal die twaalf keer won, hier tegen Djokovic die zeven titels heeft. Ik voel me goed op de baan hier, ik speel geweldig tennis, en ik ga er alles aan doen om top te zijn in de finale”, zei Thiem.

De concurrentie is echter niet min in de finale, en Djokovic heeft zondag ook een dubbel doel. De Seviër was oppermachtig tegen Roger Federer (ATP-3) in de halve finale en heeft zijn zinnen gezet op een achtste titel. De Serviër is ook op jacht naar de nummer één-positie, als hij het toernooi wint dan springt hij over Nadal naar de koppositie.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden