Home » ATP » Thiem keert terug in Marbella

Thiem keert terug in Marbella

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Na veel blessureleed zal Dominic Thiem (ATP-50) zijn rentree maken op de Andalucia Open in Marbella (€ 134 920, Challenger).

Thiem speelde al meer dan negen maanden geen professionele tennismatch meer. Vorig jaar liep hij een polsblessure op en sindsdien bleef hij in de lappenmand.

De Oostenrijker kondigde echter aan dat hij volgende week zal terugkeren op de Andalucia Open in Marbella. Op dit Spaanse Challengertoernooi zal hij Stan Wawrinka (ATP-232) vervoegen als wildcard.

De US Openwinnaar van 2020 kijkt uit naar zijn comeback maar beseft dat het nog een lange weg terug naar de top wordt: “Ik speel volgende week een toernooi in Marbella. Ik wil graag opnieuw competitie spelen na zoveel maanden en ik geloof dat dit de juiste manier is om te starten.”

“Het was een heel, heel zware periode voor mij. Ik heb terug competitie nodig. Ik wacht al lang om terug in actie te komen in competitieverband. Ik had heel wat tegenslagen. Ik weet dat het een traag proces zal zijn van terug te keren naar een topniveau maar ik ben klaar om hard te werken en bescheiden te starten.”


Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS