Home » Nieuws » Thiem klopt Nadal en is eerste halve finalist op ATP Finals

Thiem klopt Nadal en is eerste halve finalist op ATP Finals

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Dominic Thiem (ATP-3) heeft Rafael Nadal (ATP-2) in twee sets verslagen op de ATP Finals in Londen. Door zijn zege is de Oostenrijker al zeker van een plekje bij de laatste vier.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

In de groep Londen 2020 hadden Thiem en Nadal allebei hun eerste partij gewonnen. Thiem klopte Stefanos Tsitsipas (ATP-6) in drie sets, terwijl Nadal in twee sets te sterk was voor Andrey Rublev (ATP-8).

Daardoor was de winnaar van het duel tussen Thiem en Nadal al sowieso zeker van een plaats in de halve finale. In een spannend duel redde Thiem twee setballen in een lange eerste set van 72 minuten. Uiteindelijk knokte de Oostenrijker zich naar de zege in een tiebreak.

In de tweede set miste Thiem bij 5-4 drie matchpunten op rij maar daarna klaarde hij opnieuw de klus in een tiebreak. Met zijn tweede zege op rij is de nummer drie geplaatst voor de halve finale.

“Dit is indoor en op hardcourt wellicht een van de beste matchen die ik ooit heb gespeeld”, zei Thiem achteraf. Nadal feliciteerde zijn tegenstander: “Knap gedaan! Hij speelde een geweldige match. Ik ben verloren maar houd geen negatief gevoel over aan deze partij. Ik was blij met de manier waarop ik speelde.”

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS