In zijn tweede ronde tegen Alexander Bublik (ATP-91) kreeg Dominic Thiem (ATP-4) plots een onderhandse opslag voorgeschoteld, iets wat niet altijd in goede aarde valt bij spelers en publiek.

Hoewel Thiem nog bij de bal was, verloor hij toch het punt. “Geen probleem”, reageerde hij achteraf sportief. “Er is niets mis met een onderhandse opslag, integendeel, het kan een erg goede tactiek zijn.”

Bablik gebruikte dezelfde tactiek in zijn eerste ronde tegen Rudolf Molleker (ATP-173). Thiem was dus voorbereid. “Ik wist dat ik me aan zo’n opslag kon verwachten. Het was erg slim van hem. Zeker tegen spelers als ik die ver achter de baseline staan, kan het werken.” Thiem won de wedstrijd uiteindelijk wel in vier sets.

Kyrgios en Chang

Ook Nick Kyrgios (ATP-36) gebruikt de onderhandse opslag vaak als tactisch wapen, maar Bublik doet toch vooral terugdenken aan Michael Chang die in 1989 op 17-jarige leeftijd iets soortgelijk uit zijn mouw toverde tegen Ivan Lendl. Klein detail: Chang won toen wél de wedstrijd (én later het toernooi).

Ook Kirsten Flipkens (WTA-64) liet op Twitter haar licht schijnen op de kwestie:

Deel:

Over de redacteur

Algemene coördinatie

Volg Christophe op Twitter of stuur een mail naar christophe.moons@tennisplaza.be.