Home » Grand Slam » Australian Open » Thiem levert felle strijd, maar Djokovic verovert achtste titel in Melbourne

Thiem levert felle strijd, maar Djokovic verovert achtste titel in Melbourne

Thiem levert felle strijd, maar Djokovic verovert achtste titel in Melbourne

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Novak Djokovic (ATP-2) heeft voor de achtste keer de Australian Open gewonnen. In de finale rekende hij in vijf sets af met de Oostenrijker Dominic Thiem (ATP-5).

Djokovic ging als een speer van start in zijn jacht naar een achtste titel in Melbourne. De Serviër liep 3-0 uit, maar Thiem wist zich terug op gelijke hoogte te knokken. Bij 5-4 moest Thiem serveren om in de eerste set te blijven, Djokovic zette de Oostenrijker onder druk en door een dubbele fout van Thiem ging de set met 6-4 naar Djokovic.

Thiem profiteert van frustratie bij Djokovic

In de tweede set ging Thiem al snel door de opslag van Djokovic, maar die wist opnieuw terug te breaken tot 4-4. De Oostenrijker zette zijn tegenstander onder druk, Djokovic kreeg twee time violations, verloor zijn opslag en geraakte steeds meer gefrustreerd. Hij reageerde zich af op de scheidsrechter en Thiem hing met 4-6 de bordjes opnieuw gelijk.

In het begin van de derde set slaagde Thiem erin om twee keer op rij door de opslag van Djokovic te gaan. De Serviër probeerde zich nog terug in de set te knokken en ging gaandeweg ook beter spelen, maar toch ging de set met 2-6 naar Thiem.

Djokovic schakelt versnelling hoger

Inde vierde set waren beide spelers aan elkaar gewaagd. Djokovic wist zich te herstellen van zijn dip en ging in het achtste game door de opslag van Thiem. Daarna maakte hij het vakkundig af op eigen opslag en kwam met 6-3 opnieuw langszij.

Er slopen meer en meer foutjes in het spel van Thiem, en daar maakte Djokovic dankbaar gebruik van. De Serviër brak al gauw in het begin van set vijf en wist enkele breakpunten van Thiem mooi weg te werken. Hij zette de Oostenrijker voortdurend onder druk en maakte het met 6-4 af bij het eerste matchpunt op zijn eigen opslag. De wedstrijd duurde vier uur. Dankzij zijn zeventiende grandslamzege wordt Djokovic opnieuw nummer één van de wereld.

Achtste triomf voor Djokovic

Thiem had lovende woorden voor zijn tegenstander: “Het is ongelooflijk wat je al jaren doet, je hebt het mannentennis naar een nieuw en hoger niveau gebracht. Ik ben blij dat ik in dit tijdperk kan spelen en hoop dat ik snel revanche kan nemen”. De Oostenrijker hoopte ook dat Australië zich snel kan herstellen van de tragedie van de afgelopen maanden.

Ook Djokovic had veel respect voor Thiem: “Je was erg blij met de winst, je hebt nog veel tijd en ik denk dat je snel nog meer dan één Grand Slam zal winnen.” De Serviër droeg zijn trofee op aan zijn mentor Kobe Bryant en riep iedereen op om van de mooie momenten te genieten.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws