Home » Grand Slam » Australian Open » Thiem mist kwartfinale na spektakelstuk tegen Sandgren

Thiem mist kwartfinale na spektakelstuk tegen Sandgren

Thiem mist kwartfinale na spektakelstuk tegen Sandgren

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Tijdens de avondsessie op de achtste dag van de Australian Open viel een grote verrassing op te tekenen. Nobele onbekende Tennys Sandgren (ATP-97) knikkerde vijfde reekshoofd Dominic Thiem (ATP-5) uit het toernooi. 

Het tennis uit de Verenigde Staten kende vroeger betere tijden. De laatste Amerikaans die overblijft bij de mannen is de 26-jarige Sandgren uit Tennessee. Niet meteen een naam die een belletje doet rinkelen. Tot de Australian Open van dit jaar, wist deze Sandgren nog nooit een wedstrijd op een Grand Slam te winnen. Nu staat hij in de kwartfinale na een spectaculaire wedstrijd tegen de Oostenrijker Thiem. Sandgren trok na een partij van net geen 4 uur aan het langste eind met 6-2, 4-6, 7-6 (4), 6-7 (7) en 6-3. Eerder wist hij Stan Wawrinka (ATP-8) te verschalken in de tweede ronde.

De Amerikaan is aan een opmerkelijke opmars bezig. Pas in augustus van vorig jaar kon Sandgren zijn eerste wedstrijd(en) winnen op het ATP-circuit. Daarvoor was hij voornamelijk actief in het Futures- en Challenger-circuit.

 

koen

koen

Meer nieuws