Home » ATP » Thiem: “Nadal is te verslaan op gravel”

Thiem: “Nadal is te verslaan op gravel”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Dominic Thiem (ATP-7) zegt dat Rafael Nadal (ATP-1) kloppen op gravel één van een van de moeilijkste dingen is om te doen. Maar hij gelooft dat de toernooien in Madrid en Rome kansen bieden. 

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Voorlopig staat er geen maat op het nummer één van de wereld en hij scherpt zijn eigen records telkens weer aan. De komende weken staan de ATP Masterstoernooien in Madrid en Rome op het programma waarna het hoogtepunt van het gravelseizoen volgt: Roland Garros. Net de toernooien in Madrid en Rome bieden volgens Thiem kansen om Nadal te verslaan op gravel.

De Oostenrijker kan het weten: hij is de laatste speler die Nadal wist te verslaan op het gemalen baksteen. In Rome vorig jaar won hij in twee sets van de Spanjaard in de kwartfinale.

“Het is één van de moeilijkste dingen om te doen in deze sport, maar op een goede dag is het mogelijk voor sommige spelers. Zeker hier in Madrid en in Rome zijn de kansen het hoogst. Uiteraard speelt hij ongelooflijk goed, ook in deze toernooien, maar hier zijn de banen iets sneller en botst de bal hoger op”, aldus Thiem.

“Natuurlijk is hij topfavoriet”

Thiem is echter realistisch maar hij heeft een plan klaar om het Nadal moeilijk te maken.

“Natuurlijk is hij de topfavoriet. Als alles normaal verloopt, zal hij ook deze toernooien winnen. Het is belangrijk om van in het begin hem te overklassen. Vanaf de eerste bal geeft hij jou geen zuurstof om te ademen. Dus als je een kans wil maken om hem te verslaan, moet je net hetzelfde doen. Als je dat niet doet, maakt hij je af.”

koen

koen

MEER NIEUWS