Home » ATP » Thiem openhartig over mentale problemen: “Ik viel in een gat”

Thiem openhartig over mentale problemen: “Ik viel in een gat”

Thiem openhartig over mentale problemen: “Ik viel in een gat”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Dominic Thiem (ATP-4) kwam sinds het ATP-toernooi van Dubai (Verenigde Arabische Emiraten, ATP 500) niet meer in actie. In de Oostenrijkse krant Der Standard sprak hij over zijn motivatieproblemen.

Thiem liet de Masterstoernooien van Miami en Monte Carlo schieten en mikt op een terugkeer in Madrid. De 27-jarige Oostenrijker heeft last van wat fysieke kwaaltjes en de coronapandemie weegt op zijn gemoed. Thiem speelde dit jaar negen wedstrijden: vijf overwinningen en vier nederlagen.

“Fysiek heb ik last van wat kleine probleempjes. Ik heb wat last van mijn linkerknie sinds Australië, maar het gaat wel over. Maar mentaal is het lastiger. Na het winnen van de US Open was ik euforisch, maar tijdens de voorbereiding van dit seizoen viel ik in een gat. Ik heb vijftien jaar gewerkt naar één doel, en het voelt alsof ik dat bereikt heb. Ik heb er veel voor moeten opofferen, en dat weegt door”, vertelt de Oostenrijker.

Ook de coronacrisis weegt zwaar voor Thiem: “De tour gaat verder, week na week, maar zonder toeschouwers. Corona heeft vele goede dingen weggenomen, je kan niet meer vrij bewegen. Enkel de slechte zaken zijn gebleven en je leeft in een bubbel. Als je niet topfit bent, heeft het geen zin om naar een toernooi te gaan want dan verlies je toch in de eerste of de tweede ronde. Ik voel me vrij leeg voor het moment, ik heb zelfs niet naar de Champions League of naar het ATP-toernooi van Monte Carlo gekeken. Maar nu probeer ik me op te laden voor Roland Garros, dat is mijn eerste grote doel. We zullen in Madrid of Rome wel zien waar ik sta qua niveau.”

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws