Home » Geen categorie » Thiem sluit topmaand af met tweede titel

Thiem sluit topmaand af met tweede titel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De Oostenrijker Dominic Thiem (ATP-15) heeft het ATP 500-toernooi van Acapulco ($ 1 551 830) in Mexico op zijn naam geschreven. In de finale haalde hij het in drie sets van de Australiër Bernard Tomic (ATP-21).

Twee weken geleden won Thiem het toernooi van Buenos Aires, en ook in Acapulco was hij uitstekend op dreef. Het vierde reekshoofd rekende in de kwartfinale af met Grigor Dimitrov (ATP-26) en in de halve finale moest Sam Querrey (ATP-43) eraan geloven. De Amerikaan had op zijn beurt tweede reekshoofd Kei Nishikori (ATP-6) naar huis gestuurd.

Vijfde reekshoofd Tomic moest geen enkel hoger geplaatste verslaan op weg naar de finale. In de halve eindstrijd rekende hij af met Alexandr Dolgopolov (ATP-32) die verrassend David Ferrer (ATP-8) wipte in de tweede ronde.

Thiem en Tomic speelden voor het eerst tegen elkaar in Acapulco. In de eerste set kwam Tomic op een 3-5 voorsprong, maar hij kon de set niet uitserveren. Thiem pakte revanche en won de tiebreak met 7-6(6). De tweede set ging met 4-6 naar Tomic, maar in de beslissende set was het opnieuw de Oostenrijker die aan het langste eind trok. Met 6-3 maakte hij een eind aan de wedstrijd.

De 22-jarige Thiem is bezig aan een topjaar, de laatste negen maanden won hij maar liefst vijf ATP-titels. Door zijn zege stijgt hij ook naar de derde plaats in de ATP Champions Race, vlak na Novak Djokovic en Andy Murray.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS