Dominic Thiem (ATP-8) heeft zich voor het eerst in zijn carrière geplaatst voor de finale van een grandslamtoernooi. Hij klopte Marco Cecchinato (ATP-72) in drie sets in de halve finale van Roland Garros.

De Oostenrijker stond voor het derde jaar op rij in de halve finale van Roland Garros. De voorbije jaren sneuvelde hij tegen Rafael Nadal en Novak Djokovic, en dus was Thiem vastbesloten op zijn kans tegen toernooirevelatie Cecchinato te grijpen. Thiem kwam op voorsprong in de eerste set, maar de Italiaan maakte het hem nog flink lastig, uiteindelijk ging de eerste set met 7-5 naar Thiem.

Een erg spannende tweede set werd beslist in de tiebreak. Daarin kregen beide spelers setpunten, bij het vijfde setpunt was het raak voor Thiem: 7-6 (10). In de derde set oogde Cecchinato vermoeid, de Italiaan kon nog één spelletje winnen en Thiem stoomde door naar 6-1 setwinst.

In zijn eerste grandslamfinale neemt Thiem het op tegen de winnaar van de tweede halve finale tussen tienvoudig winnaar Rafael Nadal (ATP-1) en Juan Martin del Potro (ATP-6).

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Melissa op Twitter of stuur een mail naar Melissa.Van.de.Wiele@tennisplaza.be.