Home » Grand Slam » Roland Garros » Thiem stoot door naar tweede Roland Garros-finale na slijtageslag tegen nummer één

Thiem stoot door naar tweede Roland Garros-finale na slijtageslag tegen nummer één

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Dominic Thiem (ATP-4) heeft zich voor de tweede keer in zijn carrière geplaatst voor de finale van Roland Garros. De Oostenrijker versloeg Novak Djokovic (ATP-1) in vijf sets.

Thiem en Djokovic begonnen vrijdag aan hun partij in de halve finale. Thiem won de eerste set met 6-2, maar Djokovic kwam met 3-6 langzij. Bij een 3-1 voorsprong in de derde set werd de partij onderbroken door de regen. Een twijfelachtige beslissing, want na een korte regenbui was het nog zeker een uur droog in Parijs en had er in dus in principe verder gespeeld kunnen worden.

Op zaterdag betraden Djokovic en Thiem opnieuw de court Philippe Chatrier. Djokovic maakte een gretige indruk en hing al snel de bordjes opnieuw gelijk in de derde set, maar uiteindelijk was het toch Thiem die set drie pakte met 7-5.

In de vierde set hadden beide spelers het moeilijk om hun opslagspelletje te behouden. Vooral op het eind van de set serveerde de Oostenrijker slecht, en zo ging Djokovic met de 5-7 setwinst lopen.

In de derde set was het Thiem die als eerste een kloofje wist te slaan naar 4-1. Bij 40-40 op de opslag van Djokovic begon het plots hard te regenen.

Na de regenpauze slaagde Djokovic erin om zijn servicegame te winnen en hij ging meteen door de opslag van Thiem. De match leek opnieuw te kantelen, maar met enkele schitterende punten wist de Oostenrijker het opslagspelletje van Djokovic af te snoepen. Bij 5-3 mocht Thiem serveren voor de match en hij kreeg twee wedstrijdpunten, maar Djokovic kwam terug tot 5-4. De Oostenrijker bleef aandringen en slaagde erin om bij 6-5 een derde matchpunt te versieren op de opslag van Djokovic, deze keer was het wel raak en zo staat Thiem voor het tweede jaar op rij in de finale.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden