Home » Grand Slam » Australian Open » Thiem stunt tegen Nadal, en staat net als Zverev voor het eerst in halve finale

Thiem stunt tegen Nadal, en staat net als Zverev voor het eerst in halve finale

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Dominic Thiem (ATP-5) heeft voor dé stunt van het toernooi gezorgd door nummer één van de wereld Rafael Nadal (ATP-1) naar huis te sturen. Alexander Zverev (ATP-7) wist zich voor het eerst te plaatsen voor de halve finale van een Grand Slam.

Thiem stond in de kwartfinale tegen Nadal voor een lastige opgave. De Oostenrijker begon goed aan de wedstrijd en was de betere in de eerste twee sets, die beslist werden in de tiebreak: 7-6 (3) en 7-6 (4). Nadal knokte zich met 4-6 terug in de partij, maar in de tiebreak van de vierde set was Thiem opnieuw met 7-6 (6) de beste. “Vandaag had ik vooral geluk op de belangrijke momenten. Het is heel speciaal om hier Nadal te kloppen en voor het eerst de halve finale van de Australian Open te bereiken”, zei Thiem na afloop.

Primeur voor Zverev

Ook Zverev staat voor het eerst in de halve finale in Melbourne. De Zwitser Stan Wawrinka (ATP-15) won nog wel de eerste set met 1-6, maar daarna kantelde de partij en trok de Duitser met 6-3, 6-4 en 6-2 het laken naar zich toe. “Eindelijk lukt het me eens om op een Grand Slam in de halve finale te staan. Dit betekent enorm veel voor mij, ik heb hard gewerkt om hier te geraken”, aldus Zverev. Als de Duitser het toernooi wint, dan schenkt hij al zijn prijzengeld weg.

Thiem en Zverev strijden vrijdag tegen elkaar, in onderlinge duels staat het 6-2 voor de Oostenrijker. Donderdag staat het vijftigste duel tussen Novak Djokovic (ATP-2) en Roger Federer (ATP-3) op het programma.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS