Home » ATP » Thiem stuurt Geerts naar huis op European Open

Thiem stuurt Geerts naar huis op European Open

Thiem stuurt Geerts naar huis op European Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Michael Geerts (ATP-268) is uitgeschakeld op de European Open (Antwerpen, ATP 250). Hij verloor in twee sets van Dominic Thiem (ATP-132).

Antwerpenaar Geerts mocht zich in Antwerpen opmaken voor een blockbuster tegen grandslamwinnaar Thiem, die na blessureleed bezig is aan zijn comeback. Beide spelers waren aan elkaar gewaagd in de eerste set en serveerden erg sterk. Bij 4-5 moest Geerts serveren om in de set te blijven en door een voetfout kreeg Thiem twee breakpunten. De Oostenrijker ging door de opslag van Geerts en pakte de eerste set met 4-6.

Geerts moest even bekomen van de opdoffer terwijl Thiem een versnelling hoger schakelde. Onze landgenoot won geen enkel spelletje meer en moest met 0-6 het hoofd buigen. De wedstrijd duurde 1 uur en 9 minuten.

Thiem: “Blij om voor het eerst in België te spelen”

Thiem was na afloop erg blij met zijn niveau: “Een eerste wedstrijd is nooit makkelijk, maar ik ben blij met mijn spel hier. Michael speelde erg goed in de eerste set en bood aardig weerwerk. Voor mij is het belangrijk om ritme op te doen, ik kijk uit naar de rest van de week. Het is de eerste keer dat ik in België speel en ik ben erg blij met de steun van het publiek.”

In de tweede ronde volgt een duel met het Argentijnse zesde reekshoofd Francisco Cerundolo (ATP-28).

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws