Home » ATP » Thiem tegenover Tsitsipas in eindstrijd ATP Finals

Thiem tegenover Tsitsipas in eindstrijd ATP Finals

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Dominic Thiem (ATP-5) is de tweede finalist van de Nitto ATP Finals in Londen. De Oostenrijker ging voorbij titelverdediger Alexander Zverev (ATP-7) en treft nu Stefanos Tsitsipas (ATP-6) in de finale.

Thiem en Zverev moesten bepalen wie het tweede ticket voor de finale in Londen kreeg. De eerste set begon spannend. Tot 4-4 bleven de twee toppers aan elkaar gewaagd. Op het einde van de eerste set nam Thiem echter het overwicht en pakte hij de set met 7-5.

De Oostenrijker ging door de opslag van Zverev in de tweede set en had daardoor een 4-2-voorsprong. Titelverdediger Zverev kon niet meer terugkeren en beet met 6-3 in het zand. “Dit is een heel grote droom die uitkomt voor mij”, reageerde Thiem na zijn zege.

In de finale volgt een duel met de Griek Tsitsipas. Het wordt hun zevende onderlinge duel. In de confrontaties leidt Thiem met 4-2.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden