Home » Geen categorie » Thiem toont weer ongeziene vorm van sportiviteit tijdens wedstrijd

Thiem toont weer ongeziene vorm van sportiviteit tijdens wedstrijd

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Dominic Thiem (ATP-15) toonde in zijn wedstrijd op de Australian Open tegen David Goffin (ATP-13) al geweldige sportiviteit door een punt aan de Belg te geven terwijl de scheidsrechter eigenlijk wou herspelen. Tijdens het Masters-toernooi in Rome toonde Thiem weer dat hij één van de meest sportieve spelers op het circuit is.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Tijdens een belangrijke rally met Alexandr Dolgopolov (ATP-28) maakte één van de lijnrechters een foute beslissing. Hij riep de bal out, maar de scheidsrechter corrigeerde deze beslissing onmiddellijk en zei dat de bal nog op de lijn viel. Zoals in de regels staat krijg Dolgopolov niet het punt, maar moest dit punt herspeeld worden omdat Thiem de bal nog had aangeraakt.

De Oostenrijker gaf echter aan dat het een bal was die hij nooit meer goed kon retourneren en hij was ook niet gestoord door de foute call van de lijnrechter. Thiem zei tegen de scheidsrechter dat hij het punt aan zijn tegenstander mocht geven. Geen vanzelfsprekende keuze want het was 3-3 in de derde set. Thiem won uiteindelijk de partij nog.

Bekijk hier het sportieve punt:

Bekijk hier nogmaals de sportiviteit van Thiem tijdens de wedstrijd tegen Goffin op de Australian Open:

 

koen

koen

MEER NIEUWS