Home » ATP » Thiem voorbij zesde reekshoofd naar kwartfinale op European Open

Thiem voorbij zesde reekshoofd naar kwartfinale op European Open

Thiem voorbij zesde reekshoofd naar kwartfinale op European Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Dominic Thiem (ATP-132) heeft de kwartfinale bereikt op de  European Open (Antwerpen, ATP 250). Hij klopte het Argentijnse zesde reekshoofd Francisco Cerundolo (ATP-28) in een driesetter.

In de tweede partij op de vijfde dag van de European Open speelden grandslamwinnaar Thiem en zesde reekshoofd Cerundolo tegen elkaar. Het werd hun tweede duel op één week tijd. Vorige week klopte Thiem Cerundolo in twee sets op het toernooi van Gijon.

Thiem begon meteen sterk aan de partij met een break. De Oostenrijker breakte een tweede keer in een spannende game en snelde naar setwinst met 6-1.

(lees verder onder de tweet)

De tweede set was een spiegelbeeld van de eerste set. Deze keer realiseerde Cerundolo een vroege break en liep hij uit tot een 3-0-voorsprong. De Argentijn ging met een tweede break naar 5-1 en pakte de set met 6-1.

(lees verder onder de tweet)

De spannende beslissende derde set verliep aanvankelijk gelijkopgaand maar bij 3-3 knokte Cerundolo zich door Thiems opslag. De Argentijn kon de break evenwel niet bevestigen. Door een aantal fouten van Cerundolo breakte Thiem op love terug.

Thiem was uiteindelijk nipt de sterkste en maakte de partij met 7-5 af. De Oostenrijker was heel blij met zijn zege: “Het is speciaal om twee weken op rij tegen dezelfde tegenstander te spelen. In de derde set was het een heel open match maar ik ben blij dat ik het uiteindelijk haalde.”

“Ik heb het gevoel dat ik steeds beter speel en hoop dat ik het mijn volgende tegenstander Hurkacz moeilijk kan maken.” Thiem ontmoet in de kwartfinale het topreekshoofd Hubert Hurkacz (ATP-11) uit Polen.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws