Home » Nieuws » Thiem wint exhibitietoernooi op het gras van Berlijn, vrouwenfinale uitgesteld

Thiem wint exhibitietoernooi op het gras van Berlijn, vrouwenfinale uitgesteld

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Dominic Thiem heeft een exhibitietoernooi in Berlijn gewonnen. De Oostenrijker had niet alleen af te rekenen met een taaie Italiaan, maar ook met hevige regenval.

Thiem moest zeven uur wachten vooraleer hij de grasbaan op kon tegen Matteo Berrettini. De Italiaan maakte het hem toen het zover was knap lastig, maar moest alsnog in drie sets nipt het hoofd buigen: 6-7 (4), 6-4 en 10-8 voor de Oostenrijker.

Thiem pakt zo zijn tweede titel in twee weken nadat hij eerder ook al zijn eigen Thiem 7-toernooi had gewonnen. Berrettini won op zijn beurt eerder de Ultimate Tennis Showdown op de Mouratoglou Tennis Academy in Nice.

Vrouwenfinale uitgesteld

De vrouwenfinale tussen Elina Svitolina en Petra Kvitova zou normaal worden afgewerkt na de mannenpartij, maar werd verplaatst naar vrijdag. De wedstrijden voor de derde plaats werden geannuleerd. Dit alles omwille van het slechte weer.

Het exhibitietoernooi van Berlijn vindt plaats in het Steffi Graf Stadion en wordt afgewerkt mét publiek. Achthonderd supporters worden dagelijks toegelaten. De totale capaciteit van het stadion: vijfduizend zitjes.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS