Home » Geen categorie » Tien Belgen op de Rising Stars Tennis Tour in Eupen

Tien Belgen op de Rising Stars Tennis Tour in Eupen

Tien Belgen op de Rising Stars Tennis Tour in Eupen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op de Rising Stars Tennis Tour by BNP Paribas Fortis in Eupen (België, $ 15 000) starten maar liefst tien Belgen. Vanuit de kwalificaties kunnen er nog twee bijkomen. 

Germain Gigougnon (ATP-516) is de best geplaatste Belg als nummer drie van de reekshoofden. Hij is ondertussen weggezakt tot buiten de top 500. Zijn eerste tegenstander is nog niet bekend, dat wordt een kwalificatiespeler. Christopher Heyman (ATP-452), het vierde reekshoofd, moet het opnemen tegen de Pool Mateusz Terczynski (ATP-813). Hij komt bij winst misschien uit tegen een andere Belg Simon Beaupain (NG) die eerst moet winnen van een kwalificatiespeler.

Yannick Vandenbulcke (ATP-446), vijfde reekshoofd en kersvers winnaar van het ITF-toernooi in Brussel, komt in de openingsronde uit tegen de Nederlander Paul Monteban (NG). Jeroen Vanneste (ATP-927) heeft het niet getroffen bij de loting en moet het meteen opnemen tegen het tweede reekshoofd Mats Moraing (ATP-301). Loïc Cloes (ATP-1531) en Jonas Merckx (ATP-537), het achtste reekshoofd, vechten een Belgisch duel uit.

Zevende reekshoofd Romain Barbosa (ATP-540) neemt het in de eerste ronde op tegen zijn Noorderbuur Michiel De Krom (ATP-807). Wild card Simon Stevens (NG) neemt het in de openingsronde op tegen Antoine Hoang (ATP-422), het zesde reekshoofd. Stevens kan in de tweede ronde uitkomen tegen zijn landgenoot Jolan Cailleau (ATP-906) die zijn tegenstander nog niet kent.

Nog kanshebbers in de kwalificaties

Er kunnen nog maximaal twee Belgen op de hoofdtabel bijkomen. Arnaud Graisse (NG) wacht in zijn derde een laatste kwalificatieronde op de winnaar van het duel tussen Maxime Pauwels (ATP-1283) en Alexis Boureau (NG). Benjamin Dhoe (ATP-1469) speelt zijn laatste kwalificatieronde tegen de Chileen Simon Navarro (ATP-1264).

[alert type=”info” title=”Rising Stars Tennis Tour by BNP Paribas Fortis”]Meer informatie over de Rising Stars vind je hier.[/alert]

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
koen

koen

Meer nieuws