Home » ATP » Tipsarevic hangt racket aan de haak

Tipsarevic hangt racket aan de haak

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De Serviër Janko Tipsarevic (ATP-257) heeft zijn afscheid aangekondigd. Eind 2019 zet hij een punt achter zijn carrière.

Tipsarevic behaalde tijdens zijn carrière vier ATP-titels en stond twee keer in de kwartfinale van de US Open. Samen met Servië won hij de Davis Cup in 2010, en hij won twee keer het challengertoernooi van Bergen. De 35-jarige Tipsarevic piekte op de achtste plaats op de ATP-ranking, maar kampte de jongste jaren met blessures.

De Serviër kondigde zijn afscheid aan op Instagram: “Het waren zestien mooie jaren. Na lang nadenken over wat er nu belangrijk is in mijn leven, wil ik me nu vooral richten op wat me echt gelukkig maakt, en daarom stop ik met professioneel tennis. De volgende jaren wil ik me vooral focussen op mijn familie, mijn tennisacademie en internationale coaching voor enkele weken per jaar.”

Tipsarevic stopt nog niet meteen, maar zet eind dit jaar een punt achter zijn carrière: “Ik ga nog geen emotionele speech schrijven waarbij jullie allemaal zullen huilen, ik zal nog deelnemen aan de US Open en enkele ATP-toernooien. Mijn afscheid komt er tijdens de Davis Cup in Madrid.”

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden