Home » Grand Slam » Roland Garros » Tipsarevic zorgt voor Belgisch feestje in Parijs

Tipsarevic zorgt voor Belgisch feestje in Parijs

Tipsarevic zorgt voor Belgisch feestje in Parijs

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Door het forfait van Janko Tipsarevic (ATP-118) voor Roland Garros, het tweede grandslamtoernooi van het jaar, plaatst David Goffin (ATP-106) zich rechtstreeks voor de hoofdtabel. Daardoor komt er ook een plaatsje op de kwalificatietabellen vrij voor Germain Gigounon (ATP-260). Ook Maxime Authom (ATP-234) wist zich in extremis nog voor de kwalificatietabel te plaatsen. 

Dinsdag starten de kwalificaties van het tweede grandslamtoernooi van het jaar, van Roland Garros. Voor heel wat Belgische spelers was het nog bang afwachten of ze al dan niet een plaatsje op de tabellen veroverd hadden. Net voor de start van de loting van de kwalificaties kwam er dan toch nog het verlossende antwoord.

Doordat de Serviër Janko Tipsarevic zich terugtrok uit de hoofdtabel, kwam er een plaatsje vrij voor David Goffin. Hij ontloopt zo de gevaarlijke kwalificaties en kan zich nog een weekje langer voorbereiden. Doordat La Goff zich niet meer hoeft te kwalificeren, kon Germain Gigounon zijn plaats inpakken om zo kans te maken op een ticket voor de hoofdtabel. Eerder op de dag had ook Maxime Authom al goed nieuws gekregen. Door het forfait van Aljaz Bedene (ATP-121) kreeg ook hij namelijk nog in extremis een plaatsje aangeboden op de kwalificatietabel.

Bij de mannen komen naast Germain Gigounon en Maxime Authom ook nog Ruben Bemelmans (ATP-164), Kimmer Coppejans (ATP-221) en Niels Desein (ATP-235) in actie in de kwalificaties. Yannick Mertens (ATP-251) strandt op twee plaatsjes van de kwalificaties.

Bij de vrouwen vertegenwoordigen Kirsten Flipkens (WTA-22), Yanina Wickmayer (WTA-65) en Alison Van Uytvanck (WTA-94) de Belgen op de hoofdtabel. An-Sophie Mestach (ATP-149) probeert zich nog bij dit trio te scharen via de kwalificaties.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws