Home » Grand Slam » Roland Garros » Titelhouder Roland Garros met hakken over de sloot naar tweede ronde

Titelhouder Roland Garros met hakken over de sloot naar tweede ronde

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Stan Wawrinka (ATP-4) moest vandaag op Roland Garros aan de bak tegen Lukas Rosol (ATP-59). Geen gemakkelijke opdracht want vorige week moest hij nog spelen tegen hem in het ATP-toernooi van Genève. Wawrinka won toen, maar pas na drie spannende sets.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Ook vandaag draaide het nog niet zoals gewenst bij de Zwitser. Rosol nam de partij onmiddellijk in handen en Wawrinka mocht al snel achtervolgen. De eerste set ging met 6-4 naar de Tsjech. In de tweede set haalde Wawrinka zijn beste tennis weer boven en won deze simpel met 6-1.

Vanaf de derde set kreeg het publiek een spannende partij voorgeschoteld. De Zwitser speelde nog niet zijn beste tennis, maar vooral de goede dropshots van Rosol deden Wawrinka heel veel pijn. De derde set ging naar de Tsjech met 6-3.

Wawrinka stond met zijn rug tegen de muur, maar slaagde er toch nog in om de laatste twee sets met 6-3 en 6-4 te winnnen. Stan the Man zal wellicht blij zijn met de winst, maar zal toch beter moeten spelen indien hij de ambitie heeft om zijn titel te verdedigen.

koen

koen

MEER NIEUWS

Sander Gillé en Joran Vliegen - © European Open

Sandoran naar kwartfinale in Halle

Sander Gillé (ATP D-29) en Joran Vliegen (ATP D-28) hebben zich geplaatst voor de kwartfinale op grastoernooi van Halle (Duitsland, ATP 500). Ze gingen voorbij een Australisch duo.

LEES MEER