Grote verrassing in het vrouwentoernooi: Elina Svitolina (WTA-4), één van de titelfavorieten, verliest in de derde ronde. De stunt van de dag bij de vrouwen komt op naam van Mihaela Buzarnescu (WTA-33). 

Tot deze week kon de 30-jarige Buzarnescu uit Roemenië nog nooit een wedstrijd op de hoofdtabel van een grandslamtoernooi winnen. Sterker nog: vorig jaar haalde ze voor het eerst de hoofdtabel op een Grand Slam. Nu staat ze in de vierde ronde dankzij een ferme stunt tegen het nummer vier van de wereld.

De Roemeense greep haar tegenstandster meteen bij de keel door in het derde spelletje de break te forceren. Even later verdubbelde ze die voorsprong om zo de setwinst te verzekeren. In de tweede manche was het Svitolina die in game drie de break kon maken. In een felbevochten spelletje moest de Oekraïense echter haar opslag meteen weer inleveren.

In het negende spelletje slaagde Svitolina er opnieuw in haar opponente te breaken en mocht serveren voor de set. Ze had hier zelfs een setpunt maar Buzarnescu stak daar een stokje voor en zorgde prompt voor de rebreak. De veer leek gebroken bij Svitolina en wanneer ze serveerde voor de wedstrijd kon de Roemeense meteen haar eerste wedstrijdpunt benutten. Het werd 6-3 en 7-5 na 1 uur en 39 minuten.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Stuur Kristof een mail via Kristof.Rubens@tennisplaza.be.