Home » Grand Slam » Australian Open » Titelverdedigster bij de vrouwen uitgeschakeld

Titelverdedigster bij de vrouwen uitgeschakeld

Titelverdedigster bij de vrouwen uitgeschakeld

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De Duitse Angelique Kerber (WTA-1) zal haar titel op de Australian Open niet kunnen verlengen. Zij ging eruit tegen de Amerikaanse Coco Vandeweghe (WTA-35).

Het is bijltjes dag voor de eerste reekshoofden op de Australian Open. Na de verrassende uitschakeling van Andy Murray, is het nu ook einde verhaal voor de kampioene van 2016.

(null)

(null)

In de eerste set ging het gelijk op tussen beide dames. Vandeweghe won bij een 2-2 stand vier games op rij om de set te beslissen met 6-2. In de tweede set was het Kerber die eerst een kloofje sloeg, maar de Amerikaanse kon weer gelijk trekken. Vandeweghe won maar liefst vijf games op rij om na iets meer dan een uur wedstrijd de 6-2, 6-3 op het scorebord te krijgen. Bij haar eerste wedstrijdpunt was het meteen raak. (lees verder onder de video)

Nummer één positie ligt voor het grijpen

Voor Vandeweghe is het de tweede keer dat ze de kwartfinale van een Grand Slam bereikt. Het was de derde ontmoeting tussen beide vrouwen, Vandeweghe kon voor de eerste keer winnen. In de volgende ronde neemt de Amerikaanse het op tegen Garbiñe Murguruza (WTA-7).

Door haar uitschakeling ligt de nummer één positie weer voor het grijpen voor Serena Williams (WTA-2). Lees hier wat ze daarvoor moet doen.

 

koen

koen

Meer nieuws