Home » WTA » Titelverdedigster en nummer één strijden om WTA Finals-titel

Titelverdedigster en nummer één strijden om WTA Finals-titel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Zondag valt de beslissing op de WTA Finals in Shenzhen (China). Titelverdedigster Elina Svitolina (WTA-8) neemt het in de finale op tegen nummer één van de wereld Ashleigh Barty (WTA-1).

Svitolina moest het in de halve finale opnemen tegen de Zwitserse Belinda Bencic (WTA-7). Bencic won de eerste set met 5-7, maar Svitolina kwam met 6-3 langszij. In de derde set leidde de Oekraïense met 4-1 toen de Zwitserse de handdoek gooide. Bencic werd meerdere keren behandeld voor een beenblessure, maar kon uiteindelijk niet meer verder.

In de tweede halve finale was Barty te sterk voor de Tsjechische Karolina Pliskova (WTA-2). Barty verloor de eerste set met 4-6, maar zette daarna met 6-2 en 6-3 de scheve situatie recht. Het wordt het vijfde duel tussen Barty en Svitolina, nog nooit kon de Australische van de Oekraïense winnen.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden