Home » Grand Slam » Australian Open » Titelverdedigster houdt Salden uit de kwartfinale

Titelverdedigster houdt Salden uit de kwartfinale

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Lara Salden (ITF-84) is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de kwartfinale van het juniorentoernooi op de Australian Open. Ze verloor van het tweede reekshoofd Tereza Mihalikova (ITF-6) in twee sets.

Salden beleefde een sprookje op haar eerste grandslamtoernooi, in de eerste ronde stuntte ze tegen het dertiende reekshoofd en ze plaatste zich voor de achtste finales na een ware thriller. In de strijd om een plek in de kwartfinale moest ze het opnemen tegen de 17-jarige titelverdedigster Mihalikova, die vorig jaar Greet Minnen versloeg in de halve finale.

De Slovaakse serveerde erg sterk en sloeg vijf aces in de eerste set. Aan één breakpunt had Mihalikova genoeg om de eerste set binnen te halen met 6-3. Ook in de tweede set ging Mihalikova door op haar elan, ze ging drie keer door de opslag van Salden, die wel nog eens wist terug te breaken. Na 35 minuten ging de tweede set met 6-2 naar de titelverdedigster.

Salden mag terugblikken op een geslaagd debuut, en komt volgende week nog in actie in Auckland. Op haar Facebook-pagina reageerde ze: “Vandaag verloren met 6-3 en 6-2 tegen de nummer zes van de wereld en de winnaar van vorig jaar! Helaas niet mijn beste niveau gehaald, maar ik ben wel trots op dit toernooi. Ik wil graag iedereen thuis en mijn hele team bedanken voor de steun.”

What a start of 2016 for Lara Salden!! Last 16 in the Australian Open, be proud!! Thanks to Rob Brandsma and Kurt…

Geplaatst door Kim Clijsters Academy op dinsdag 26 januari 2016

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS