Home » ATP » Toch nog tennis: Madrid Open wordt gespeeld… virtueel

Toch nog tennis: Madrid Open wordt gespeeld… virtueel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De organisatoren van de Mutua Madrid Open (Spanje, ATP Masters 1 000 en WTA Premier Mandatory) hebben besloten hun toernooi te laten doorgaan, maar dan virtueel.

Het ATP- en WTA-toernooi van Madrid wordt normaal afgewerkt in de eerste week van mei. Door de huidige coronacrisis werd het toernooi gecanceld, maar toernooidirecteur Feliciano Lopez (ATP-56) wil dat er toch getennist wordt en lanceert daarom de Mutua Madrid Open Virtual Pro.

“We gaan een toernooi organiseren voor professionele tennissers dat zo dicht mogelijk aanleunt bij het conventionele evenement”, klinkt het. “De spelers moeten hiervoor hun huis niet uit. We willen niet alleen entertainen, maar ook ons steentje bijdragen in deze moeilijke periode.”

Het virtuele ATP- en WTA-toernooi zal bestaan uit twee tabellen met telkens zestien spelers ingedeeld in vier groepen. De twee beste spelers van elke groep stoten door naar de kwartfinale. Het online evenement vindt plaats van 27 tot en met 30 april en wordt gespeeld in het Manolo Santana Stadion, tot in detail nagebouwd in de bekende Tennis World Tour video game.

“We verdelen ook 150 000 euro onder zowel de ATP- als WTA-tabel”, geeft Lopez nog mee. “Hiermee willen we spelers helpen die het financieel moeilijk hebben of op één of andere manier getroffen worden door COVID-19. De winnaars mogen zelf beslissen hoeveel ze van hun prijzengeld afstaan aan andere spelers. Tenslotte doneren we 50 000 euro aan initiatieven die bijdragen aan het verminderen van de sociale impact van de COVID-19 pandemie.”

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS