Home » Nieuws » Toernooi van Madrid duurt vanaf volgend jaar 2 weken

Toernooi van Madrid duurt vanaf volgend jaar 2 weken

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De Mutua Madrid Open, een van de prestigieuze graveltoernooien in aanloop naar Roland Garros, duurt vanaf volgend jaar twee weken. Dat heeft de organisatie vandaag bekengemaakt. In 2021 vindt het toernooi plaats tussen 27 april en 9 mei.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Naast de Grand Slams en de toernooien van Indian Wells en Miami krijgen we vanaf 2021 nog een toernooi dat twee weken zal duren: het graveltoernooi op het Caja Magica Complex in Madrid. Dit jaar werd het nog afgelast omwille van de coronacrisis.

Het toernooi van Madrid is een toernooi in de categorie Masters 1.000 bij de mannen, bij de vrouwen is het een Premier Mandatory event. In 2021 zal het kwalificatietoernooi bij de vrouwen starten op dinsdag 27 april. Twee dagen later staan de de eerste wedstrijden van de hoofdtabel op het programma. Bij de mannen vangt het kwalificatietoernooi aan op vrijdag 30 april, de eerste rondes starten op zondag 2 mei.

Bij de mannen is Rafael Nadal met vijf titels recordhouder in Madrid, de Tsjechische Petra Kvitova is met drie titels recordhoudster bij de vrouwen.

Gunter Van Stappen

Gunter Van Stappen

MEER NIEUWS