Home » Rising Stars Tennis Tour » Toernooi van Oostende van start

Toernooi van Oostende van start

Vanmiddag werd er geloot voor de hoofdtabel van het enkelspel van het Rising Stars Tennis Tour-toernooi van Oostende ($10.000).

Veertien Belgen staan er op de hoofdtabel. Maar liefst zes van de acht reekshoofden zijn Belgen. Vier Belgische duels staan er in de eerste ronde op het programma.

Het topreekshoofd in Oostende is Julien Cagnina (ATP-266). De Belg heeft er dit jaar al een succesvolle Rising Stars Tennis Tour op zitten. De 21-jarige Cagnina schreef deze zomer de toernooien van De Haan en Duinbergen op zijn naam. In de finale van het toernooi van Westende moest hij nipt de duimen leggen tegen Joran Vliegen. Zo kwam er een einde aan zijn zegereeks van veertien overwinningen op rij. Cagnina speelt in de eerste ronde tegen de 18-jarige Loïc Juszczak (ATP-2200). De jonge Belg trof in verschillende toernooien telkens een reekshoofd in de eerste ronde. In De Haan speelde hij tegen het tweede reekshoofd, de Ier Sam Barry (halve finalist in De Haan). In Nieuwpoort trof hij het eerste reekshoofd en latere winnaar van het toernooi, de Slovaak Filip Horansky. Vorige week in Jupille-sur-Meuse nam hij het op tegen het zesde reekshoofd Christopher Heyman, de finalist van het toernooi.

Alexandre Folie (ATP-393) is het tweede reekshoofd. Vorig jaar bereikte de Belg de halve finale in Oostende. In de tweede ronde klopte hij toen Oostendenaar Kimmer Coppejans in drie sets. Folie speelt in de eerste ronde tegen zijn landgenoot Benjamin D’Hoe (ATP-1419). De 19-jarige D’Hoe bereikte vier weken geleden in Duinbergen zijn eerste kwartfinale op een Futurestoernooi.

Ook vierde reekshoofd Joris De Loore (ATP-469) is de laatste weken goed op dreef. Hij behaalde in zijn drie laatste toernooien telkens de finale, maar kon nog niet aan het langste eind trekken. De 22-jarige De Loore speelt tegen de 16-jarige Zizou Bergs (geen ranking). Ook Bergs zakt vol vertrouwen af naar Oostende. De jonge Belg won gisteren nog het enkel- en dubbelspel op de LTA Maaseik Junior Open (Grade 4) en is vooral actief op de juniorentoernooien.

Vijfde reekshoofd Julien Dubail (ATP-496) neemt het in de eerste ronde op tegen Stijn Meulemans (ATP-916). Vorig jaar won Dubail het enige onderlinge duel met 6-1 en 6-0 in de tweede kwalificatieronde van het toernooi van Binche.

Kersvers winnaar van het toernooi van Jupille-sur-Meuse, Clément Geens (ATP-583) is aangeduid als zesde reekshoofd. Hij neemt het in de eerste ronde op tegen de Duitse kwalificatiespeler Philipp Scholz (ATP-1648).

Christopher Heyman (ATP-642) speelt tegen de Spanjaard Carlos Taberner (ATP-851). Heyman verloor deze week de finale op het toernooi van Jupille-sur-Meuse van Geens. Drie weken geleden behaalde de 21-jarige Heyman zijn eerste Futurestitel uit zijn carrière.

Jonas Merckx (ATP-790) neemt het op tegen het zevende reekshoofd, de Fransman Jerome Inzerillo (ATP-611). Het wordt hun eerste ontmoeting.

Joran Vliegen (ATP-690), winnaar van het toernooi in Westende, speelt tegen de Britse kwalificatiespeler Evan Hoyt (ATP-1224).

Ook Louis Cant (ATP-1274) neemt het op tegen een kwalificatiespeler. Hij lootte Lofo Ramianramanana (ATP-1696) uit Madagascar.

De 18-jarige Laurens Verboven (ATP-1995) speelt tegen de Duitser Marvin Netuschil (ATP-684).

De volledige hoofdtabel en het speelschema voor morgen zijn hier terug te vinden.