Home » ATP » Toernooidirecteur Norman uitermate tevreden: “Op alle vlakken veel vooruitgang geboekt”

Toernooidirecteur Norman uitermate tevreden: “Op alle vlakken veel vooruitgang geboekt”

Toernooidirecteur Norman uitermate tevreden: “Op alle vlakken veel vooruitgang geboekt”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De European Open 2018 behoort alweer tot de verleden tijd. Het ideale moment voor toernooidirecteur Dick Norman en organisator Kristoff Puelinckx om terug te blikken op de derde editie en al vooruit te kijken naar volgend jaar.

“Ik ben uitermate tevreden”, zo steekt Norman van wal. “Op vlak van toeschouwersaantallen hebben we 20% meer bezoekers dan vorig jaar. We zijn uitgekomen op een totaal van 24 000 en dat is toch een grote sprong vooruit. Ook in de VIP is er een stijging te merken van 35% wat betekent dat het bedrijfsleven toch is ingegaan op ons aanbod. Daarenboven wordt de European Open via televisie en online gevolgd in meer dan vijftig landen wereldwijd.”

“Ik merk ook dat er een zeer positieve respons is gekomen op de ervaringen naast het toernooi. We hebben veel geïnvesteerd in de fanzone en entertainment met foodtrucks, DJ’s, etc. Tot slot hadden we een heel sterk deelnemersveld. Onze tabel is sterker dan de voorgaande jaren met meer topspelers en dat heeft ook gezorgd voor meer competitiviteit en spanning. Voor mij persoonlijk was dit een geweldige ervaring”, aldus Norman.

Verder blijven groeien

Kristoff Puelinckx, organisator en CEO van Tennium, richtte zijn blik al op de toekomst. “Dit toernooi wordt meer en meer het hoogtepunt van het tennisseizoen in België, zeg maar het uitgangsbord voor tennis in ons land. Het is uiteraard zaak om niet te blijven stilstaan, maar we zijn wat dat betreft positief voor de toekomst. Er is al een verlenging van de European Open tot 2020 hier in Antwerpen. Bovendien zijn er nog heel veel uitbreidingsmogelijkheden. Aan een eventuele verhuis naar het Sportpaleis denken we echter nog niet. De Lotto Arena is op dit moment een ideale accommodatie voor ons.”

Steven Gijbels

Steven Gijbels

Meer nieuws